Speld in de hooiberg

HELP…

Kan je in een auto rijden zonder de techniek rond het voertuig te verstaan? Natuurlijk. Hele volksstammen rijden rond, zonder dat ze alles van hun auto begrijpen. Als er iets mee is, gaan ze naar de monteur.

Met websites is het niet anders. Wie zich niet heeft verdiept in informatica, kan best een website hebben en er dingen op zetten. De website is dan voertuig van verhalen of informatie over het bedrijf. Als er iets mee is, vraagt men het de websitebeheerder.

Beheerder

Ik had ook een beheerder voor annderverhaal. Hij heet Henk en heeft voor mij deze site gebouwd en hem jarenlang trouw beheerd. Wat zijn werk allemaal inhield, had ik niet helder. Ik hoefde mij daar ook niet mee bezig te houden en schreef vrolijk mijn verhalen.

Er kwam een einde aan mijn zorgeloze bestaan (in website-zin) toen Henk ziek werd. Dat was voor hem het ergste natuurlijk. Ik weet wat verlies van gezondheid betekent. Ik weet ook wat stress met je doet. Daarom had ik alle begrip voor zijn besluit te stoppen met het beheer. En ik was hem erg dankbaar dat hij nog wel met de verhuizing van de site wilde helpen.

Kopzorg

Voor de rest moest ik nu zelf gaan zorgen en dat zag ik niet zitten. Ik voelde mij als een monteur zonder verstand van auto’s. Sterker; dingen met de computer jagen mij angst aan. Met name als het ding anders reageert dan ik verwacht. Ik ben als de dood om op de verkeerde knop te drukken en alles in het honderd te jagen. Dat zou ook net wat voor mij zijn.

Ik wilde een nieuwe beheerder maar die jongens liggen niet voor het oprapen. Of moet ik zeggen; ik ken ze niet. Ik vroeg vrienden of zij iemand kenden maar nee. Het duurde en duurde en ik begon me langzaamaan zorgen te maken. Omdat ik al geruime tijd weinig post, vroeg ik me af of ik de website wel aan wilde houden. Maar er zit zoveel liefde in deze site, dat ik aan opgeven niet wilde denken.

Delen is lief

Omdat mijn vrienden niemand kenden moest ik het in de grotere groep gooien. Ik doel op Facebook en mijn Friends daar. Henk stuurde mij hiervoor een functieomschrijving. Zo kreeg ik een idee van wat er (achter de schermen) gebeuren moest, om een site in de lucht en draaiende te houden. Het was toch een aardig lijstje.

Er waren maar liefst vier mensen zo lief mijn oproep te delen. Er even vanuit gaande dat alle vier zo’n 300 contacten hebben en ik zelf 200, dan heb ik 1400 mensen bereikt. Je zou denken dat daar wel een paar digitale slimmeriken tussen zitten. Er werden ook wel namen genoemd maar van deze personen, hoorde ik zelf niets. Een niet genoemde persoon, meldde zich spontaan. De speld in de hooiberg?

Yes!

Proost!

Van de week hadden we ons kennismakingsgesprek en kan ik opgelucht vertellen, dat annderverhaal in de lucht blijft.

Met dit blogje wil ik allereerst mijn oude beheerder Henk ontzettend bedanken voor de vele jaren trouwe ondersteuning.  Je was altijd bereikbaar Henk en loste ieder probleem voor me op. Je hebt op zijn minst mijn dank verdiend want van mijn geld heb je weinig gekregen. Ik wens je alle goeds voor je gezondheid!

Mijn nieuwe beheerder Joram, heet ik welkom hier. Fijn dat je het ziet zitten mij te helpen met annderverhaal. Wanneer we in de kroeg zouden zitten op dit moment, zou ik proosten op een goede verstandhouding voor de komende jaren. Omdat we daar niet zitten, doe ik het zo:

Gerelateerd:

Digibeetje

 

, 1 december 2022. 6 reacties op Speld in de hooiberg. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

6 reacties

 1. Hans schreef:

  Hoi Anne,
  Blij een teken van leven van je te krijgen! Ik vreesde ergere redenen inzake deze impasse en vroeg me af: “vanwaar deze stilte?”. Welnu, ik kan vanavond weer rustig slapen! Ik hoop op veel voorspoed voor jou, deze decembermaand! Het is tenslotte de feestmaand van het jaar!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Hoi Hans, Dankjewel voor je lieve reactie. Doet me deugd! Dankjewel ook voor je wens voor december. Dat wens ik jou ook! Ik denk maar zo dat jij het bezinnelijke element van de adventstijd kunt waarderen…

 2. Monique schreef:

  Geweldig, Anne, dat Joram en jij elkaar gevonden hebben. Ik heb je oproep gedeeld, maar ik had geen idee of er iemand zou reageren.
  Ik proost op jullie samenwerking – dat er maar veel mooie verhalen mogen verschijnen!

 3. Danielle+Hoogendijk schreef:

  Wat fijn Anne dat je iemand hebt gevonden !
  Sterkte en beterschap voor Henk en Succes voor Joram.
  Ik blijf je volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *