Verrassingen

‘Naar welk concert gaan jullie?’ Vraagt mijn man, kort voordat ik word afgehaald door mijn vriendin Claudia. ‘Geen idee’ antwoord ik met een schouderophalen. ‘Je weet niet waar je naar gaat luisteren?’ mijn man klinkt heel verbaasd. ‘Ach nee, ik laat me verrassen’ zeg ik en lach. Ik houd wel van verrassingen. U ook?

Voor mijn man is het uiterst vreemd dat ik me inlaat op iets onbekends. Hij wil vooraf alle details weten. Ik heb daar geen behoefte aan. Niet in dit soort gevallen in ieder geval. Er is al zoveel dat je maar beter goed kan regelen. Nu ga ik een avondje uit. Dat is niet veel voorgekomen de afgelopen jaren. En de muziek was geweldig. Hier kunt u ook meegenieten van de band: https://www.youtube.com/watch?v=boUmqPAIvsQ Mooi hè ?

Wat groeit daar?

Als het om tuinieren gaat ben ik ook van de spontane. Wat komt daar nu voor rare plant omhoog? Het ziet eruit als onkruid maar je kunt nooit weten. Waar een ander al aan het uittrekken was geslagen laat ik het staan en verwonder me over de groei. Het wordt wel erg groot trouwens. Maar hee, nu komen er knoppen aan en kan ik makkelijker uitzoeken wat het is.

Als de eerste bloem zich opent wordt het vermoeden bevestigd. Een teunisbloem heeft onze tuin als goed bevonden. En daar ben ik blij mee. Wat goed dat ik het heb laten staan. En niet alleen de teunisbloem, ook andere verrassingen komen op. Deze meer wilde planten blijken aardig slak- resistent.  Wat ik zelf heb geplant heeft minder geluk.

Niet alle aangewaaide planten zijn zo leuk. Net als in het gewone leven zijn er ook onaangename verrassingen. Onkruid wat ik vorig jaar niet tijdig heb bestreden komt nu overal omhoog en brengt mij de handen in het haar. Want zelf op de knieën is niet zo makkelijk meer gebleken. Al kan ik het soms niet laten. Zo ontdek dat ik ook mijn spontaniteit nadelen heeft.

Positief

Toch heeft het woord verrassing voor mij vooral een positieve connotatie. Bij de onaangenaamheden des levens gebruik ik eerder woorden als; tegenvaller of pech. In het woordenboek wordt verrassing uitgelegd als een onverwachte gebeurtenis of verbazing. Ook het woord verwondering wordt genoemd. Daar ligt het woord ‘wonder’ in. Een heerlijk woord nietwaar? Wie wil zich nu niet graag verwonderen over iets onverwachts?

Een verrassing doorbreekt de dagelijkse sleur en brengt plezier. Het zorgt voor momenten die we niet snel zullen vergeten en kan de band tussen mensen versterken. Daarom ben ik benieuwd waardoor u voor het laatst verrast bent. Of hebt u wellicht nog recent iemand verrast met…? Kan van alles zijn; geschenk, bezoek of uitje. Ik lees het graag.

De natuur zit vol verrassingen

 

 

 

, 1 juli 2022. 11 reacties op Verrassingen. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

11 reacties

 1. Aritha schreef:

  O wat een heerlijk blogje. De foto zag ik al ergens anders gisteravond. Ik wist niet dat jij ook een lange vrouw was. Ga je iets doen met de teunisbloem? Ze zeggen (internet zegt dat) dat teunisbloemolie echt een vrouwenolie. Misschien kan je het zelf maken. Dat deden de Indianen ook al, waarom zou jij dat niet kunnen. En die mooie bloemen? Je kunt ze in siroop leggen ofzo. Die drank is dan goed tegen hoestklachten. Goud in je tuin hoor.

  Ik hou van verrassingen. Soms. Niet altijd. Is helemaal afhankelijk van mijn planning. Als ik net weg wil en ik heb dan een lekke band, dat is echt niet leuk. krijg ik onverwacht oorbellen van mijn man, ik ben gek op oorbellen, dan is dat een zeer aangename verrassing.

  • Anne Stekhoven schreef:

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie Aritha. Een lekke band noem ik pech hoor. Maar oorbellen zijn een leuke verrassing inderdaad. Bedankt voor de tips rond de teunisbloem. Ik denk dat je wel veel zaden nodig hebt om een olie te bereiden.

 2. Rob Alberts schreef:

  Mooie levensinstelling

  Optimistische groet,

 3. Y.G. Nederend schreef:

  Heerlijk als je kunt genieten van het onbekend en alle verrassingen in het leven. Geniet er van!

 4. Rieky schreef:

  Heerlijk die verrassingsdingen… daar gaat het leven om denk ik en ja Anne de muziek is mooi…

 5. Hans schreef:

  Een mooi trio van zangeressen! Klinkt erg ontspannen, niet beladen zoals tegenwoordig zo vaak muziek klinkt! Een cadeau zo’n verrassingsuitje! Ben laatst naar de Vlaamse Dana Winner geweest op uitnodiging, maar dit was geen verrassing. Even eruit! Is mij goed bekomen. 😉

 6. Lieneke schreef:

  ‘Onbevangen op weg gaan’ vind ik een hele mooie zin en zo wil ik wel door het leven gaan en daar horen zeker verrassingen bij! In de natuur zijn veel verrassingen, zelfs in de stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *