Huis zitten

vakantie-tuin

Hebt u ervaring met het uitkomen van wensen, nog voor u ze uitgesproken had? Ik heb me laten vertellen dat gedachten kracht hebben en dat het dus zomaar kan gebeuren dat iets uitkomt. Als spiritueel mens zal u dat beamen. Als gelovige ook. Dan noemt u het: Zegen. Ik ga nu van positieve dingen uit. Op het uitkomen van nare gedachten zitten we niet te wachten.

Persoonlijk heb ik een paar ervaringen met het uitkomen van geheime wensen. En dan heb ik het niet over het halen van een trein, die al vertrokken had moeten zijn of een stoplicht dat op groen springt terwijl ik aan kom suizen. Ik geef toe dat zulke kleine zegeningen uiterst plezierig zijn maar toch niet -in de door mij bedoelde- categorie vallen.

Had ik maar een fiets

Voor mijn eerste voorbeeld moet ik even terug in de tijd. Mijn man had een paar werkdagen in Bremen en ik begeleidde hem op deze reis omdat ik Bremen wilde verkennen. Ik had alleen geen zin om me per bus te laten vervoeren omdat ik heg nog steg kende. Daarbij heb ik een beetje OV-vrees, zeker op onbekend terrein. Per slot had ik mij -tot voor kort- veelal per fiets voortbewogen.

En precies dat is wat ik wenste. Om met een fiets door Bremen te rijden. Gewoon een klein en overzichtelijk stuk van de grote stad. Misschien was er zelfs wel ergens een leuke plas waar ik in kon zwemmen. Het was immers reuze warm. Alleen hoe kwam ik hier aan een fiets? Ik zat in een woonwijk waar verhuur van deze dingen niet voor de hand lag.

Zwemmen

Ik weet niet hoe het gesprek met de eigenaar van ons appartementje verliep maar ik trof deze aardige man in de tuin, waar hij rozenblaadjes verzamelde. Die, zo vertelde hij, gingen in de kruidenboter. Dat was al een alleraardigst detail waardoor ik hem in vertrouwen durfde nemen over het hele zwemidee. Over de fiets zei ik nog niets. Maar toen hij vertelde over een plas in het grote stadspark, waar je kon zwemmen gaf hij zelf al aan dat een fiets handig zou zijn. Hij verwoordde mijn gedachte en vervolgde spontaan met een: wil je mijn fiets lenen?

Met een fijn ouderwets plattegrondje en die fiets ben ik die dag daar gekomen waar ik wilde zijn. Ik vond dat een knipoog van Boven. En deze zomer is me weer zoiets gebeurd. Ik zat eraan te denken om in mijn vriendenkring aan te geven dat ik met plezier op iemands huis zou komen passen, terwijl zij op vakantie waren omdat ik dan wat langer in Arnhem kon verblijven. Ik heb mijn netwerk en de omgeving daar vreselijk gemist het afgelopen jaar.

Favoriet wijkje

Uiterwaardenpark Meijnerswijk

Maar nog voor ik heb deze wens in de groep kon gooien, werd ik al gebeld met de vraag of ik kon komen huis-zitten én nog wel in de wijk waar ik met enige pijn in het hart destijds ben weggegaan. Mijn man bracht mij met fiets naar Arnhem zodat ik daar dat kon doen wat ik fijn vind. Zelf bleef hij niet lang hangen omdat hij geen trek had in quarantaine bij terugkeer. Een maatregel die gelukkig nog werd opgeheven voor ik goed en wel weer thuis was.

Terugkijkend ben ik erg dankbaar voor deze tijd. Ook omdat ik mensen heb kunnen zien, die ik in geen jaren heb gezien. Toch ben ik niet aan iedereen toegekomen. Ik wilde namelijk ook graag wat in de tuin zitten en een boek lezen. Of een fietstochtje maken door het mooie Meijnerswijk. Tenslotte was het mijn vakantie.

Hebt u ervaring met op het huis van een ander passen of andersom?

 

Het woord huis-zitten komt uiteraard van het zogenaamde Houssesitten. Denk aan het meer bekende Babysitten.

 

, 15 augustus 2021. 16 reacties op Huis zitten. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

16 reacties

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik geniet nu van een vakantie van mijn oppashondje. Gewoon bij mij thuis. Ik merk meer en meer dat mijn eigen huis en omgeving mij uitstekend bevalt.

  Stille en tevreden groet,

 2. Willemijn Wissink schreef:

  Herkenbaar Anne dat je niks verwacht en dat er dan toch opeens veel goeds op je pad komt (en misschien omdat je niets expliciet verwachtte is de verassing des te groter). Wij hebben in 3 weken vakantie van zo veel moois genoten. Vrienden in Friesland die we tijdens ons verblijf daar eindelijk weer eens konden ontmoeten en waarmee we de draad als vanouds weer op konden pakken. 4 dagen mooi weer tijdens onze vakantie aan de kust etc.

  • Anne Stekhoven schreef:

   Dat klinkt ook als een heerlijke tijd Willemijn. Ja, vriendschappen en vakantie gaan goed samen en je treft elkaar in een ontspannen tijd. Leuk hoor dat jullie zo de draad weer konden oppakken. En fijn dat jullie aan de kust mooi weer hadden.

 3. Monique schreef:

  Vakantie in je verleden, bijna! Ik heb ooit op het huis van mijn nicht en haar gezin gepast, samen met mijn zoon. Ik was toen net gescheiden en had geen geld om echt op vakantie te gaan. Dus we gingen tijdelijk een dorp verderop, in een bekend huis, met een bekende ruime tuin – het was geweldig! Het was toen warm, en we waren daar zo veel prettiger onder dak dan in onze nieuwe, oude, krappe en warme flat.
  Ik heb ook erg genoten van het bijhouden van de tuin. Het was voor iedereen een fijne ervaring.
  We waren op bekend terrein, maar het was echt vakantie!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Een recent verleden Monique want het voelde nog O-zo vertrouwd! Jullie ervaring in het huis niet ver weg klinkt ook als een warm bad. Daar had je gezien de ervaring van dat moment behoefte aan. Ik vind het best bijzonder wanneer vrienden ons in hun huis laten bivakkeren. Maar het heeft zeker voordelen voor beide partijen. Tof dat jij de tuin ook nog bijhield. Ik hoefde niet te gieten want het heeft veel geregend. De foto’s tonen een paar mooie dagen.

 4. Anuscka schreef:

  Wat een bijzondere ervaringen met de kracht van gedachten, of stille wensen! Hoe mooi kan dat werken hè? Dat blijkt nu. Ik heb twee en een half jaar geleden op het huis en de kat gepast van een vriendin die in Zweden woont. Zij gingen twee weken naar NL. Het was in de winter. Dus niet gezwommen, maar wel veel in de oneindige bossen gewandeld, en aan zee, waar je vanuit haar huis zo naartoe kon wandelen. Ik vond het een bijzondere ervaring; ik was helemaal van slag. Als ik een link mag en kan plaatsen: ik schreef daar destijds het volgende over: https://levensjutters.com/2019/03/13/op-zoek-naar-de-toekomst/

 5. Danielle Hoogendijk schreef:

  Wat bijzonder hè hoe Papa weet waar we van genieten en Hij het ons zo gunt dat Hij het zo leidt.
  Fijn dat je zo een heerlijke vakantie hebt gehad.
  Wij hebben toen de kids klein waren (zo’n 20/25 jaar geleden wel op het huis van m’n man z’n zus gezeten aan voor ons de andere kant van het land. We deden dan er dan wat kleine klusjes voor, dat was een mooie manier van vakantie hebben.

 6. Miriam schreef:

  Wat leuk! En idd extra leuk natuurlijk doordat het zo bijzonder mooi op je pad kwam. Heerlijk tuintje ook trouwens. Wij afgelopen zomer weer op het huis van m’n ouders gepast, ook weer lekker van genoten.

 7. Yvonne schreef:

  Geweldig, al die voorzienigheid.
  En, je hebt heerlijk kunnen genieten.
  Volgende keer als je weer in Arnhem bent;
  Wees welkom!
  Ik woon aan de rand, in Velp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *