Verborgen talenten

De meesjes van Petra

‘Voor wie heeft de coronacrisis een positief aspect gehad?’ Velen uit de groep steken hun hand op om de spreekster te tonen dat dit voor hen geldt. Ze vervolgt dan ook aangemoedigd haar verhaal. Ik vind het leuk en aardig wat ze vertelt maar dat is vooral omdat ik op dat moment onder andere mensen ben in een periode van isolement. We spreken hier over een vrouwenochtend in de kerk, ergens in november vorig jaar.

Maar mijn hand is die ochtend omhoog gegaan omdat ik -juist door het isolement- een verborgen talent heb ontdekt.  Een nieuwe hobby waar ik hier al het enige over gedeeld heb. En ik denk niet dat ik daar zo ijverig in verder was gekomen wanneer we regelmatig bezoek zouden krijgen of wanneer ik vaak naar Nederland zou reizen. Tenslotte kosten contacten tijd en energie van dat laatste heb ik niet zoveel.

Compensatie

Ik mis mijn vrienden maar ben dankbaar dat ik het gemis kan vergeten of op zijn minst parkeren, door met mijn handen bezig te zijn. Ook anderen zijn enthousiast, al kan ik nog niet zo goed van mijn werkstukken scheiden. Gelukkig hebben we een groot huis. Tenslotte is het fijn dat mijn man het mooi vindt en me best met dingen wil helpen die te zwaar voor me zijn. Zo heeft hij met een freesboor een verdieping gemaakt in het drijfhout, waar ik steekschuim in kon leggen -zie foto hieronder.

Iets nieuws proberen juist in deze tijd, simpelweg omdat daar ruimte voor ontstaan is, zie ik ook bij anderen. De mooie meesjes bij dit verhaal zijn geschilderd door mijn schoonzus. Eigenlijk wilde Petra altijd al schilderen maar het ontbrak haar aan tijd. Door de lockdown kwam ze thuis te zitten. Via YouTube ontdekte ze een *leerplatform en zo ging ze doen wat ze allang van plan was. We Appen elkaar nu met regelmaat een foto van onze werkstukken en genieten van het resultaat. Bij het schilderen van de meesjes had zij ondersteuning via https://www.instagram.com/katrinapetewatercolor/?igshid=182sn0u1u8bdc

Flow

Bloemen in drijfhout

Een hobby biedt; afleiding, een zinvol bezig zijn en ontspanning. Zolang je de lat niet te hoog legt voor jezelf en je doet wat bij je past, levert het vooral veel plezier op. En daar kunnen we niet genoeg van hebben in deze tijd. Tijdens het bezig zijn kan je elk gevoel voor tijd verliezen. Dat heet een Flow. Een mooie Engels woord. Wie en goede vertaalslag naar het Nederlands heeft, die mag het zeggen.

Ik zit al bijna driekwart jaar in een Flow. Mijn inspiratiebron is de natuur zelf en mijn materiaal komt ook grotendeels daarvandaan. Alleen begin ik wel door mijn voorraad droogbloemen heen te raken en daarom heb ik besloten deze zelf te gaan verbouwen in de tuin. Ook mijn schoonmoeder wil helpen. Haar heb ik de passende zaden gezonden per post. Het is fijn dat ze wil helpen want ze heeft grotere bloembedden dan wij en behoorlijk groene vingers.

Bloemen en Co.

Mijn andere hobby komt er wat minder goed vanaf. Ik schrijf niet meer zoveel. Dat hebt u aan de hoeveelheid blogs kunnen merken. Ik weet ook niet zo goed waarover ik schrijven zal, nu er zo weinig gebeurt en ik al zoveel heb verteld.  Af en toe iets uit het leven gegrepen lukt nog wel. Verder is mijn hoofd toch erg bezig met Bloemen en Co. Daar kan ik over blijven verhalen. Ik hoop maar dat het u niet verveelt…

Hebt u ook een verborgen talent ontdekt tijdens de coronatijd? En welke hobby biedt u het nodige plezier en afleiding? Ik lees het graag hieronder.

*Skillshare
Gerelateerde blogs

https://annderverhaal.nl/2021/02/08/creatieve-hamsters/

https://annderverhaal.nl/2020/10/24/de-troost-van-schoonheid/

, 11 april 2021. 14 reacties op Verborgen talenten. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

14 reacties

 1. Anne Stekhoven schreef:

  De windlichten bij het bloemstuk heb ik met schelpen beplakt. Het effect in het donker is erg mooi. De schelpen vind ik wel passen bij het drijfhout, dat ik bij de Rursee heb gevonden.

 2. Rita Klapwijk schreef:

  Niet zo zeer een verborgen talent, Anne, maar wel iets wat ik maar weinig deed voor die tijd; namelijk zelf kaarten maken.
  Waar ik voorheen snel even naar de evangelische boekhandel ging voor een kaartje, kruip ik nu achter mijn bureau en maak ze zelf.
  Heerlijk ontspannend ook tijd vliegt …

 3. Josien van der Aa schreef:

  Ik ben begin december vorig jaar begonnen met panfluit spelen en ik had al een andere hobby waar ik mijn handen vol aan kan hebben: wol spinnen en verwerken.Terwijl mijn werk (gelukkig) gewoon doorgaat. Dus kom ik vaak tijd tekort overal voor.
  Soms zou ik ook wel eens vrij willen i.v.m de lock down. Maar dat is ook niet aan te bevelen. Mijn kapster was vrij, maar had constant zorgen over haar bedrijf, toen de kapsalons nog gesloten waren.

  • Anne Stekhoven schreef:

   Jij bent heel veelzijdig in je hobby’s Josien. Geen verveling bij jou maar wel soms gebrek aan tijd. Een lange vakantie zou al fijn zijn, denk ik. Met mensen die een eigen bedrijf hebben in deze tijd, zoals jouw kapster, heb ik te doen. Het is echt lastig je hoofd nu nog boven water te houden.

 4. Y.G. schreef:

  Ik heb niet een nieuw talent ontdekt, maar ben het wel meer gaan koesteren na mijn verhuizing. Ik teken de bijbel, met name de psalmen. ik lees meer op reis in het Woord.
  Ik zie van jou prachtige bloemstukken voorbij gaan, en ik geniet erin mee…

 5. Anuscka schreef:

  De (fijne) energie stroomt, zo zou ik ‘flow’ vertalen. Het lijkt alsof dingen waar je mee bezig bent moeiteloos gaan. Een heerlijk gevoel. Omdat ons leven hier door alle maatregelen rondom het coronavirus niet wezenlijk is veranderd, is mijn tijdsbesteding dat ook niet. Maar het doet me genoegen bij jou en bij veel andere mensen te lezen dat er meer tijd, meer rust is gekomen voor nieuwe hobby’s en onbekende talenten!

 6. Aritha schreef:

  IK ben begonnen met therapie-tuinieren. Als de drukte me te veel wordt duik ik de tuin in. Het wordt nu zo mooi. Maandag komen er wat nieuwe planten. Zin in.

 7. Margriet Meuwissen Daamen schreef:

  Mooi geschreven, ik heb al enkele blogs gelezen, wat kun jij alles mooi verwoorden, knap hoor.
  Ook mijn hobby is bloemschikken, gelukkig hebben we een tuin met veel verschillende materialen, die ik kan gebruiken. Ik doe het al meer dan 40 jaar, en het is nog altijd mijn passie.

  • Anne Stekhoven schreef:

   Dankjewel voor je bezoek op Annderverhaal Margriet. En wat leuk dat je ook nog reageert. Al 40 jaar ervaring, zo! Ik vind dat je hele mooie dingen maakt. Zo in balans met de natuur. Een grote tuin is fijn. Die heb ik sinds ik hier woon ook. Veel werk en veel genieten. Ik blijf je graag volgen in de bloemschik-groep. En jij bent natuurlijk altijd welkom hier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *