Kerstwens

Lieve Lezers van Annderverhaal,

Vanavond is het kerstavond. Ik weet niet hoe u daarbij stil staat; rustig alleen of rustig samen. De kring zal hoe dan ook niet groot zijn nu. In Duitsland hoor ik steeds de uitspraak en wens voor een besinnliche Weinachten (Kerst). Wij kennen het woord bezinnen ook. Het betekent dat je over iets nadenkt. Bijvoorbeeld over de ware betekenis van kerst?

Zoals u weet ben ik een gelovig mens. De geloofsverhalen zijn echter niet talrijk op annderverhaal en dat is omdat ik in deze zaken (nogal eens) om woorden verlegen zit. Toch wil ik vandaag er bij stil staan en het meegeven aan u. Dat er Iemand betrokken is bij uw leven, of u nu in Hem gelooft of niet. Een vader in de Hemel, die ons Zijn zoon stuurde. Zijn bijzondere geboorte vieren we vandaag.

Wanneer je Hem leert kennen, weet je dat je eigenlijk nooit ècht alleen bent. Natuurlijk kan je je ook als christen eenzaam voelen. Ik heb dat dit jaar zelf ervaren in het begin van de eerste lockdown. De verdrietige gedichten op deze site getuigen daarvan. Wat leek God toen ver weg. Je kunt Hem immers niet zien, noch aanraken. Jullie lieve reacties deden me goed. Evenals het feit dat er lezers en vrienden waren die voor mij baden. Door te bidden komen- en blijven we in contact met God. Probeer het maar eens of vraag iemand om voor u te bidden. Het doet zo goed.

We kunnen elkaar ook zegenen. Zegenen is de ander het goede toewensen. Daarom wil ik u Zijn zegen wensen voor de komende dagen. Vooral wanneer uw hoofd niet naar feesten staat omdat uw omstandigheden moeilijk zijn. Het was altijd al belangrijk om elkaar te zegenen maar het voelt nog dringender vanwege de onzekere tijd waarin we leven. Gelukkig is er met God altijd perspectief en hoop. En dat perspectief gun ik iedereen. Vandaar mijn wens: Fijne kerst!

Gerelateerde blog https://annderverhaal.nl/2017/07/13/waarom-ik-geloof/
, 24 december 2020. 6 reacties op Kerstwens. Category: geloof & spiritualiteit. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

6 reacties

 1. Danielle Hoogendijk schreef:

  Ik wens jou/jullie mooie dagen en een gezegend, goed en gezond 2021 lieve Anne.

 2. Cas schreef:

  Oprecht gezegende dagen Anne en Norbert. Ik zegen jullie in de naam van de ontzettend belangrijke naam. Die NAAM onder alle namen de NAAM van Jezus de verlosser van alle mensen, in het bijzonder van de gelovigen

 3. Hans schreef:

  Dank-je-wel Anne.

  Mooi verwoord en er zijn inderdaad altijd die gebeden, of je gelooft of niet, waardoor je bescherming krijgt of gedragen wordt.
  Een fijne en knusse Kerst wens ik je toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *