Uiterlijk vertoon

Made by Mutti

‘Misschien is het een idee je voeten wat meer op te tillen? Nu loop je zo luidruchtig te sloffen’ Mijn man heeft gelijk. Mijn nieuwe sloffen maken kabaal maar dat komt niet doordat ik slordig loop. De zolen zijn zwaar en hard. Het is haast onmogelijk hiermee geruisloos te gaan. ‘Het heten niet voor niets sloffen’ zeg ik om er maar vanaf te zijn.

De sloffen horen bij mijn huiselijke outfit en ik ben blij iets gevonden te hebben dat warm is en waarmee ik ook nog uit de voeten kan. De hele tijd schoenen aan is geen pretje meer sinds de nieuwe ortheses (nog altijd) aan de brede kant zijn. Ik ben nu al drie keer bij de podologe geweest en zou opnieuw moeten maar ze woont niet om de hoek en mij ontbreekt de puf. Daarbij wil ze maar niet vatten dat er echt nog meer van haar kunstwerken afgeslepen moet. Ik stel de confrontatie dus uit en slof verder.

Upgrade

We gaan toch nergens heen tegenwoordig en het huispak is behaaglijk. Dankzij mijn schoonmoeder heeft het wel een upgrade ondergaan. Voor mijn verjaardag stuurde ze een blauwe trui per post. Hij is haast te mooi voor boven mijn joggingbroek maar door de ietwat wijde onderkant vind ik het wel kunnen. Hij kleurt immers perfect. De broek is uit de collectie die ik destijds voor mijn vader heb aangeschaft. U herinnert het zich wellicht dat hij geen normale broeken kon dragen door dat pootje in het gips.

Ook mijn man kan er wat van wanneer het om het zogenaamde ‘kloffie’ gaat. Vorig jaar droeg hij doorlopend dezelfde trui terwijl hij veel kleren heeft. Op mijn vraag of hij nog een keer wat anders zou aandoen antwoordde hij dat hij de trui tussendoor wel had gewassen. Toch was ik niet droevig gestemd toen hij er tijdens het klussen een paar gaten in maakte en eindelijk eens wat anders uit de kast haalde. Iets wat nog leuker stond ook.

Onverzorgd uiterlijk

Nu we allemaal wat meer thuis zitten is het best een uitdaging om moeite te blijven doen voor onze toonbaarheid. Ik vraag me soms af of het aan het ouder worden ligt, dat het me niet zoveel meer kan schelen. Hoewel ik ook herinner dat ik me vroeger evengoed weinig gelegen liet liggen aan het uiterlijk vertoon. Ik heb er zelfs een keer over gedroomd. In de droom kreeg ik een boeket van een man, die ik aardig vond. Op het kaartje aan de bloemen stonden echter de confronterende woorden: onverzorgd uiterlijk! Ik heb nooit geweten of hij echt zo over mij dacht of dat het mijn eigen onzekerheid was.

Vriendinnen zeggen vaak dat make up me zo goed staat maar ik vind het een gedoe. Wat ik er in de ochtend opdoe is tegen de middag totaal uitgelopen omdat ik tussendoor naar bed ga. Ik kan me natuurlijk  in de middag opmaken maar dan moet ik het er in de avond weer afpoetsen en daar heb ik dan geen zin meer in. Kortom ik ben veel te praktisch ingesteld voor dit soort dingen. Misschien ben ik gewoon te lui, wie zal het zeggen. Dit wil niet zeggen dat ik me nooit opmaak. Maar ik hou het beperkt.

Uitstraling

hart voor mensen

Waar ik wel waarde aan hecht is de zogenaamde ‘uitstraling’, die je als mens voor anderen hebt. Dat *hetgeen in je hart woont naar buiten komt als het ware. Daarom zijn positief ingestelde mensen aantrekkelijk voor hun omgeving. De Bijbel zegt het zo in het boek Spreuken 15 vers 13 :

‘Een blij hart maakt het aangezicht vrolijk’

Daar kan geen mooie jurk of make up tegenop.

 

*Of moet ik zeggen Diegene die in je hart woont?
, 27 november 2020. 14 reacties op Uiterlijk vertoon. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

14 reacties

 1. Miriam schreef:

  Ik snap jou, haha. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik laatste keer make-up droeg? Ik heb ook net nieuwe sloffen trouwens! Van die Spaanse. Veels te koude voetjes anders, brrrrr!

 2. Y.G. schreef:

  Ik kan er wel een beetje bij, wat je schrijft

 3. Danielle Hoogendijk schreef:

  Het make-up verhaal is zo herkenbaar, heb het jaren geleden al opgegeven hahahaha
  Je hebt een prachtige trui gekregen, wat een lief cadeau van je schoonmoeder.
  Inderdaad onze schoonheid komt van binnenuit.

 4. Anne Vellinga schreef:

  Herkenbaar! Ik draag de hele tijd een omber-mannenbroek en een oude trui onder het mom dat ik aan het klussen/mozaieken/tuinieren ben; het zit warm en comfortabel. Toen we gisteren naar een middagfilm gingen in het zo goed als lege filmhuis, met mondkapje, moest ik helemaal nadenken wat ook alweer leuk is voor een uitje 🙂 ~ ken je de schoenen van Waldläufer? Die zijn zo soepel en breed dat het net sloffen zijn, maar dan onhoorbaar en ook perfect voor buiten.

 5. Anuscka schreef:

  Wat een prachtige trui heb je van ‘mutti’ gekregen! Heerlijk… daar zou ik in kunnen wonen, zoals je man blijkbaar ook zo’n ‘woontrui’ had 😉 Vervelend dat het met de ortheses nog steeds niet goed is, en dat dit voor elkaar krijgen blijkbaar niet iets vanzelfsprekends is. Net als jij ben ik ook een sloffenmens. Zo gauw ik binnen kom: lekkere wollen sloffen aan (ik ven helemaal verslingerd aan Glerups) – ik heb ontdekt dat er tegenwoordig ook wollen schoenen (met een stevige buitenzool dus) zijn, maar: zolang ik (al) mijn andere schoenen nog niet versleten heb, koop ik geen nieuwe. En nóg een overeenkomst: ik gebruik ook al jaren geen make up meer, met hetzelfde idee als waarover jij schrijft: echte schoonheid woont van binnen en dat straalt uit <3 Fijn weekeinde!

 6. Albertine schreef:

  Ik voel me beter echt aangekleed, met sloffen dan wel. En altijd met make up. Ik vind het soms echt zonde dat vrouwen de make up kans laten liggen. Want met een beetje make up stralen we net een beetje meer, ook, of juist, voor onszelf. Ook thuis.

 7. Anja Helmink schreef:

  Heee Anne, wat een mooie trui heb je gekregen, bijna te mooi als ‘huistrui’ haha. En ik herken dat door het huis sloffen in huispak maar al te goed. Doordat ik een lang vest over mijn ‘kloffie’ draag, valt het volgens mij amper op. Wel merk ik, dat ik af en toe weer plaatjes kijk van de kledingstijl die ik leuk vind. Dat ik zin krijg om dingen te kopen die ik gewoon echt leuk vindt. En die ik nu denk ik ook wel durf te dragen, gewoon lekker mezelf zijn. Dat gaat dus binnenkort vast leuk worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *