De glimlach van een kind

Oh deer, het is weer woensdag.

De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft… Het is een zin uit het lied van Willy Alberti. Hij zong dit voor het eerst toen ik zelf een kind was. Een kleintje van 1 jaar oud. Ik heb uit die tijd natuurlijk geen herinneringen aan dit lied maar later leerde ik het wel kennen. Ik ben geen grote fan van het zogenaamde levenslied maar dit lied maakt me vrolijk, net als dat kind.

Er is namelijk een kind in mijn leven gekomen doordat mijn Duitse vriendin Claudia moeder mocht worden op latere leeftijd. We zijn namelijk even oud en haar dochter is 9 jaar. Door veranderingen in de werksfeer zocht Claudia een oppas voor de woensdagmiddag. Nu was ik gewend die middag te zwemmen maar dat kon ik makkelijk verzetten. En helaas zijn de baden nu ook weer gesloten. Dus tijd te meer voor Alexa Marie want zo heet het meisje.

Stuiterbal

Alexa Marie is een vrolijke stuiterbal die je de oren van het hoofd kletst. Ik vind dat reuze gezellig. Ze houdt ook van knutselen en daar ben ik weer goed in. Op de derde of vierde middag dat ik tegenover haar aan tafel zat zei ze:’ Ik vind woensdag de leukste dag van de week’. Ik vroeg waarom en dacht dat ze bedoelde omdat ze dan vrij heeft van school maar ze antwoordde: ‘Omdat jij dan komt’. Smelt! Mijn dag kon niet meer stuk natuurlijk.

Met een beetje hulp.

We hebben ook echt veel plezier en ik probeer iedere keer iets te verzinnen wat de zinnen verzet want voor alleen knutselen vind ik dit kind veel te bruisend. Dus lekker naar buiten zolang de regen niet met bakken uit de lucht valt. Mijn Smartphone geniet grote belangstelling omdat je er stickers op hoofden mee kan plaatsen. Ik wist helemaal niet dat die functie erbij zat maar door door dit meisje leer ik weer wat bij en dat levert dikke pret.

Workshop

Omdat ik nog niet veel vrienden heb hier, ben ik extra blij met zowel moeder als kind. Vanmiddag ga ik naar de verjaardag van Claudia. De enige vriendin die ze heeft uitgenodigd vanwege de contactbeperkingen in Duitsland. Mijn geschenk is een workshop bij mij thuis. De kaarsen geef ik als voorproefje op wat we gaan maken. Een adventskrans als activiteit waar ook Alexa Marie aan mee kan helpen. Ik heb echt gezocht naar iets wat niet te ingewikkeld is maar wel uitdagend genoeg. Op internet kwam ik er niet uit dus het wordt een eigen plan.

Een foto ga ik uiteraard hier nog plaatsen. Dus wordt vervolgd.

Relaxen op de gans

, 18 november 2020. 14 reacties op De glimlach van een kind. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

14 reacties

 1. Cas schreef:

  Wat mooi. Ben oprecht blij voor je Anne. Betekent ook dat je de taal al behoorlijk beheerst. Willy Alberti heb ik altijd bewonderd. Zijn dochter trouwens ook

 2. Maria schreef:

  Wat ontzettend fijn voor je Anne, dat je elke woensdagmiddag voor dit meisje mag zorgen en met haar moeder vriendin bent.

 3. Anuscka schreef:

  Wat een warmte en een plezier voel ik bij deze blog Anne. Superleuk dat jullie (moeder, dochter en jij) elkaar gevonden hebben en zoveel voor elkaar kunnen betekenen. Dat hebben we allemaal nodig – en jij dus ook 😉 Fijn!

 4. Danielle schreef:

  O wat leuk voor je en voor dit meisje en haar moeder, 3 blije mensen, geweldig.
  Geniet ervan en veel knutselplezier met elkaar

 5. Heleen schreef:

  Wat leuk voor je! Maar ook voor het meisje!

 6. Reinhard schreef:

  Een leuk verhaaltje, Anne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *