Stientje Stuntel

Stientje

Wie mijn verhalen volgt, weet dat ik laatst een kleine aanrijding heb veroorzaakt. Ik dacht dat het meeviel totdat twee ondersteunende systemen uitvielen. En ik heb helaas daarna opnieuw iets geraakt… De reparatiekosten liegen er niet om. Mijn man wil nu proberen het zelf te repareren

Waarom is zo’n auto ook zo gevoelig? Ik dacht dat ze tegen een stootje konden. Nu ben ik ook wel aan het stunten, al zeg ik het zelf. Of beter gezegd; stuntelen. Naast dat ik een Catootje ben https://annderverhaal.nl/2019/07/01/catootje-chaootje/, lijkt de tweede naam Stientje.

Zo heb al ik al twee keer met een ijspak op mijn rechtervoet gezeten omdat ik keihard mijn tenen stootte. Ik voel de tenen niet goed door de neuropathie en mijn voeten hebben ook de nodige orthopedische problemen. Ik heb een holle voet, spreidvoet en hamertenen. Klinkt charmant. Ze zien er ondanks dat niet vreselijk uit maar je kan wel zien dat er wat mis is. En dat gewiebel en bijna omvallen is ook niet fijn. Eén keer viel ik echt en wel tegen de rand van het zoldergat. Goddank viel ik er niet doorheen want dan had ik mijn nek wel kunnen breken.

Arme Hundy

Mijn man vreest dat ik met de auto nog meer brokken ga maken. Hij vraagt zich af of hij -in dat geval- niet beter even kan wachten met zijn handvaardigheid, zodat hij nieuwe deuken en krassen in één adem mee kan nemen. Ik heb maar niet verteld dat ik vanmiddag met het nummerbord tegen zijn aanhanger aankwam. Het is licht verbogen en 1 letter is in een hoekje niet meer zwart. Als hij het ziet is mijn naam Haas. Ik wil graag mijn ogen sluiten voor wat ik mijn arme Hundy aandoe. Maar ik ben ook jaloers op mijn auto. Die kan tenminste nog opgeknapt. Ik moet het met die rare voeten en nare aandoening doen en dat is geen fijn idee.

Gelukkig wordt mijn balans wel aardig getraind bij de Rehagym. Het zijn soms best pittige oefeningen. Maar nu ik een paar weken meedoe merk ik toch dat ik wat sterker aan het worden ben. Alleen op mijn rechtervoet staan terwijl het linkerbeen naar achter en de rechterarm naar voren moeten worden gestrekt…nou nee. Ik wiebel en klungel maar daar mag het. Daar ligt niks in de weg en is geen zoldergat te bekennen. Stuntelen onder begeleiding zou je kunnen zeggen.

Duits Schlager en co.

Ik heb er lol in, al is de muziek die ze soms draaien erbarmelijk. Ik hups op Duitse Schlagers en carnavalsmuziek. De laatste keer stond het zo hard dat ik de instructrice niet kon verstaan. Nu komt het niet erg op woorden aan gelukkig. Je moet haar gewoon nadoen. Nu ja, gewoon? Ik vind het best bijzonder wat ik daar presteer. En dan moet je ook nog bedenken dat we een hittegolf beleven. Sporten met 30 graden. Daar zou een gezond mens nog bij omvallen. Volgens mij valt het bij dan toch nog mee.

 

Dit verhaal stamt van voor mijn zeilvakantie. Ik heb me sindsdien niet meer gestoten. Hoezee! En de balansoefening op de Rehagym ging ook beter. Hoezee twee!

 

 

, 27 augustus 2020. 13 reacties op Stientje Stuntel. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

13 reacties

 1. Rob Alberts schreef:

  Sterkte met het vervolg.

  Bemoedigende groet,

 2. Monique schreef:

  Goed bezig, Anne! Use it or lose it, is de reactie van mijn vriend op allerlei klachten. Hij is ook degene die mijn autoschade en -onderhoud regelt. Dus hij mag dat zeggen.
  Fijn dat de oefeningen op muziek helpen! En qua autorijden vind ik: oefening baart kunst. Als je je rijbewijs eenmaal hebt, kun je pas echt beginnen ervaring op te doen. Dus: goed bezig en ga zo door!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Zo had ik het nog niet eens bekeken Monique. Dankjewel voor de bemoediging, die ik erin proef. Ik vond het al heel knap dat ik zolang geen schade had met dat prille rijbewijs. Maar nu gaat het achter elkaar mis lijkt het. Maar ik ben plots ook wel veel meer onderweg dus niet onlogisch dat ik nu beproefd word en blijkt dat ik nog wel wat oefening kan gebruiken.

 3. Heleen J schreef:

  Wat heb je toch een schrijverstalent en humor, genoten van je blog, je zelfspot. En tegelijkertijd ga je zo dapper door, trots op jou!!!! Dikke knuffel.

 4. Danielle Hoogendijk schreef:

  Wat mooi dat je het gestuntel met zoveel humor kan bekijken.
  Sterkte met de voeten, de gym en de auto mevrouw Haas

 5. Anne Vellinga schreef:

  Ik vind het zo knap hoe jij je bewegingsruimte stap voor stap, ritje na ritje uit weet te breiden en geniet van de woorden die je eraan geeft. En dat met die hitte!

 6. Coby Poelman schreef:

  Je blijft me verbazen met je beeldende schrijfstijl, ik zie alles voor me en Wiebel gewoon al met je mee. Heerlijk die humor van jou. Ik vind dat je heel dapper bezig bent. Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *