Join the club

Bent u lid van een kerk of een vereniging? En heeft u daar fijne contacten? Mijn man en ik zijn lid van een zeilvereniging en we bezoeken een kerk in een nabijgelegen stadje. Ik ben erg blij met onze clubs omdat het mij de eerste contacten in Duitsland heeft opgeleverd. Zo ken ik mijn vriendin Claudia van de kerk. Zij is een actieve vrouw. Dankzij haar heb ik uitjes kunnen genieten, in de tijd voor corona.

Bij de zeilvereniging genoten wij vorig jaar van de groepsactiviteiten. Dan kunt u denken aan de start en het einde van het zeilseizoen, dat normaal gesproken wordt gevierd met een gezamenlijke tocht over de Rursee en er op de steiger lekkernijen worden gegeten. Ook zijn er met een zekere regelmaat gezamenlijke maaltijden, waarbij ieder wat meeneemt. Helaas gooide corona dit jaar roet in deze maaltijden.

Zeilvakantie

Ik was een beetje bang dat ook de geplande zeilvakantie niet door zou gaan dit jaar. Maar hij is alleen uitgesteld. We gaan binnenkort. Vorig jaar waren wij ook van de partij, daar op het Ijselmeer. Een andere zeilervaring dan op de Rursee waar de wind steeds wisselt door de vele bochten. Op het Ijselmeer lukte het sturen mij uitstekend.

Toch blijft de zeilvereniging meer passend bij mijn man. Hij komt bij deze club echt tot zijn recht. Ten eerste omdat hij goed kan zeilen natuurlijk. Maar ook omdat hij handig is. Aan de steiger of de boten ligt altijd wel wat werk. En men weet N inmiddels te vinden voor het passende gereedschap of de helpende hand. Zeilen is voor hem het toppunt van ontspanning geloof ik. Voor mij is het meer de kunst afkijken en sturen dus.

We gaan deze vakantie ook les krijgen van onze Schipper Achim. Dit jaar hoop ik wat meer te leren over het bedienen van de zeilen, al hebben mijn handen en armen te weinig kracht die taken ook daadwerkelijk uit te voeren. Omdat ik voor mijn gevoel niet veel bijdraag, zal ik voor de eerste avond het eten klaar maken en dat meenemen. Catering of afwassen moet immers ook gebeuren. Voor de rest verheug ik me op het uitzicht en het slenteren door mooie plaatsen als Lemmer of Enkhuizen. En het samenzijn met anderen natuurlijk. Dat heb ik dit jaar zeer gemist. Als u het leuk vindt deel ik een volgende keer wat foto’s.

Ik aan het roer

De voordelen van een club op een rij
 • Sociale contacten en gezelligheid
 • Activiteiten
 • Taak of verantwoording
 • Ontspanning, leerzaam of allebei
Nadelen
 • Freizeitstress omdat je wellicht teveel doet binnen de club
 • Aardig moeten doen tegen mensen die je niet liggen. Die heb je er natuurlijk altijd bij 🙂 Ach, is wel een training voor de geduld-spier.
, 12 augustus 2020. 16 reacties op Join the club. Category: blogs. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

16 reacties

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik wens jullie veel zeilplezier!

  Warme groet,

  • Monique schreef:

   Ha Anne, wat een prachtig verhaal weer! Met de voor- en nadelen met humor beschreven. Ik wil best meer foto’s zien! Sinds ik mijn vriend ken ben ik bij een oldtimerclub. Ik ga ook mee naar activiteiten en naar internationale treffen. Begin dit jaar stond onze agenda al zo vol dat we ons afvroegen of we 2020 door zouden komen zonder overspannen te worden van alle vakanties en uitstapjes. Dat bleek erg mee te vallen, dankzij Corona. Vorige week weer een voorzichtig ritje gemaakt met vrienden. Geniet van het clubleden en misschien treffen we elkaar nog eens onderweg, tijdens een tochtje!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Dankjewel voor je wens en warme groet Rob. Zeilgroet terug van mij!

 2. Me schreef:

  Goed op jezelf passen! En veel foto’s maken!

 3. Danielle Hoogendijk schreef:

  Heerlijk, lekker genieten op en bij het water. Wij gaan ook graag varen maar dan meer de rondvaart, heerlijk genieten.
  Ik ben benieuwd naar je foto’s, veel plezier.

 4. Anuscka schreef:

  Wat een leuke foto van jou aan het roer! Het staat je hoor! Toen wij net in Denemarken waren, werd het ons ook van alle kanten aangeraden: ga bij een club! Denen zijn (misschien net als Duitsers?) erg van de clubjes. En ja, ik zie zeker de voordelen, maar toch… ik ben niet zo van de clubs, ik ben te zeer een einzelgänger Dan duurt het maar wat langer eer ik een gelijkgestemde ziel tref… Veel plezier met de zeilvakantie!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Oh, stel je er niet teveel bij voor Anuscka. We hebben in de zeilclub geen mensen die we daarbuiten ook nog treffen. Maar de evenementen zijn altijd gezellig. Over het algemeen zijn het relaxte types die zeilers 🙂 En ik wil het gewoon graag leren hè. De kerk is eigenlijk niet een club maar ik schaar het er even voor het gemak onder. Dat ik er één vriendin heb gevonden zie ik als zegen. Want ook na twee jaar Aldenhoven is het me in de buurt niet gelukt.

 5. Anne Vellinga schreef:

  Wat weet je toch leuke dingen te doen, Anne! Zeilen, wind in de haren en jij aan het roer, ik zie het voor me en wens je een heerlijke tijd!

 6. Marja schreef:

  Wie had dat gedacht?! Anne een zeilboot besturen…zo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *