De toekomst is NU

Mijn ‘Hundi’

Er staat sinds een paar dagen een extra auto bij ons huis. Een mooie blauwe Hyundai en hij is van mij! Ik ben natuurlijk in mijn nopjes met deze aanwinst want nu kan ik er zelfstandig op uit zonder Norbert autoloos achter te laten. Hier in de wijk zijn wij niet de enigen met twee auto’s maar evengoed voelt het als een enorme luxe.

Ik heb hem grotendeels kunnen betalen met een beleggingsspaarrekening, die mijn vader al 35 jaar geleden voor mij heeft aangemaakt. En ik heb er in die tijd zelden wat vanaf gehaald omdat het mijn appel voor de dorst was. Wie afhankelijk van een uitkering is weet hoe fijn wat spaargeld is. Een bepaald bedrag mag men ook hebben.

Bezwaarcommissie

Bij de Sociale Dienst mag je echter geen aandelen hebben. Ik had ze braaf gemeld maar iemand had zitten slapen en toen werd iemand anders wakker en had ik een probleem.  Ik kreeg een boete en ging uiteraard in bezwaar. Ik won de zaak met goede argumenten. Eén van de punten was dat ik geen pensioen op kon bouwen vanwege mijn gezondheidsproblemen. De oudere heer in de bezwaarcommissie vond het verstandig dat ik aan mijn toekomst dacht. Ik mocht mijn aandelen uiteindelijk houden en ze mochten zelfs nog een beetje doorgroeien.

Dit jaar zou ik boven die grens zijn uitgekomen maar ik ben inmiddels uit de uitkering. En omdat ik die mooie occasion op het oog had belde ik de bank met de mededeling dat ik mijn aandelen wilde verkopen. Op de vraag wat de reden was zei ik dat ik het geld vanwege mijn toekomst had vastgelegd en dat de toekomst nu was aangebroken.

Inhaalslag

Het lijkt wel een inhaalslag dit jaar; een stacaravan, een zeilbootje en nu dan ook een eigen auto voor de deur. Misschien komt het ook dat ik het niet gewend ben maar het maakt me zo bewust van hen die dit niet hebben. Dan bedoel ik nog niet eens hen in landen waarin armoede heerst, ik bedoel hen dichtbij. Die zwerver op het station die mij een straatkrant verkoopt. Of de huishoudelijke hulp, die van weinig moet rond zien te komen. Of vrienden die het minder breed hebben.

Ik voel me hierdoor toch wat opgelaten en twijfel of ik mijn auto op facebook zal tonen. Is dit niet opscheppen? Een vriendin Appt dat ik dit heus kan delen. ‘Je bent er zo blij mee’ is haar argument. En ze heeft gelijk. De foto is dezelfde als bij deze blog.  Ontroerd lees ik de vele enthousiaste reacties van vrienden. Het wordt me gegund. ‘Geniet ervan!’ schrijven verschillende mensen.

Dat doe ik ook, met volle teugen. Genieten van deze rijke zegen èn van mijn eigen spaarzaamheid. Op geld zitten is niet verkeerd. Alleen moet je het niet tot je dood doen. Ik App vrolijk aan mijn tante dat het geld nu letterlijk gaat rollen. Over de autobaan welteverstaan.

 

, 29 september 2019. 21 reacties op De toekomst is NU. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

21 reacties

 1. Gerdi schreef:

  En gelijk heb je !! De uitleg had zelfs niet gehoeven; gaat niemand wat aan waar je het van doet. En mijn vader zei: maak van elke dag een feestje, je weet niet hoe lang ’t duurt. (Hij was pas 63 toen ‘ie stierf en lang ziek geweest.) En hij wist gelukkig dat zijn feest nu nog mooier is.
  Geniet, soms verstandig, soms wat roekelozer…

 2. Rob Alberts schreef:

  Ik wens je veel rijplezier.

  Vrolijke groet,

 3. Natasja schreef:

  Geweldig! Je hebt wijs geïnvesteerd en je mag daar nu de vruchten van plukken! Erg mooie auto ook!

 4. Petrina schreef:

  Geniet ervan! Ik wens je veel veilige kilometers. Wat heerlijk dat je zo ook weer meer mobiel bent. Een prachtige auto.

  Doet mij denken aan Prediker… God zal vragen wat je gedaan hebt. Geniet van het geld dat God je geeft. Zo leef je namelijk een leven van dankbaarheid.

  Zolang je weet van wie je het mag ontvangen

 5. Cas schreef:

  Alles is uit God en alles is door God. Geniet van je vrijheid Anne. Geld is een gebruiksartikel.
  God zegen je geliefde zuster.
  Doe Norbert de hartelijke groeten van Cas en Ien

 6. Danielle Hoogendijk schreef:

  Wat super voor je, geniet ervan.
  Alles op z’n (Zijn) tijd, je hebt ‘m in het Duitse ook gewoon nodig en Hij voorziet.
  Ik wens je veel veilige kilometers.

 7. Heleen schreef:

  Ik vind het superleuk voor je, die auto en de stacaravan en zeilboot! Dat je je een beetje opgelaten voelt begrijp ik, want dat had ik ook, toen ik een auto kocht van de erfenis van mijn ouders. Deze week kocht ik een e-bike en voel me dan ook een beetje opgelaten. Is niet nodig, maar zo zitten we blijkbaar in elkaar. Geniet er maar van hoor!

 8. Hilly Nicolay schreef:

  Ik begrijp wel Anne dat je je opgelaten kunt voelen op zo’n moment.
  Maar, geniet ervan.
  Leuke foto!

 9. Wat een pracht verhaal! En… je hebt dus je rijbewijs gehaald! Ik heb blijkbaar iets gemist. Van harte gefeliciteerd! Heel knap dat je het gehaald hebt en dat je er nu mee de weg op kunt. Geniet van deze verworven vrijheid. Je hebt een goede investering gedaan! Een stralende vrouw op de foto, zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *