Een ordelijke sloddervos

Hoor ik iets over een vos?

Je hebt ordelijke mensen en sloddervossen. Tenminste: ik lees dat mensen zichzelf als één van beiden omschrijven. Wanneer een ordelijke met een sloddervos trouwt kan dat dan ook voor de nodige problemen zorgen. Want hoe verliefd ook, die ware aard verander je niet zomaar. Maar wat wanneer je beide persoonlijkheden in jezelf verenigd ziet? Dan leef je in een terugkerende innerlijke strijd. Geloof me, ik spreek uit ervaring.

In mijn hoofd ben ik namelijk een ordelijk mens. Ik kan echt genieten van een opgeruimd huis. Zo’n huis waarin de dingen een vaste plek hebben en jij als Ordelijke de dingen -uiteraard direct na gebruik- ook weer terug legt. Jij bent nooit iets kwijt. Zonder te kijken grijp je in de la en daar is het geliefde item van wezenlijk belang. Ik noem als voorbeelden; sleutels, je smartphone of portemonnee. Dingen waar de Sloddervos altijd naar loopt te zoeken.

Een loffelijk streven

Mijn ordelijke hoofd heeft uiteraard voor de dingen ook een vaste plek bedacht. Maar, u voelt hem aankomen; ik leg de dingen daar na gebruik Niet terug. Mijn handelingen komen namelijk niet overeen met waar ik naar streef. Want wat ik wil, dat doe ik niet… Paulus heeft het daar ook over in Romeinen 7. Ik weet dat hij op iets anders doelt maar ik voel toch een zekere herkenning.

En om te bewijzen dat ik wel degelijk het goede wil, ga ik eens in de zoveel tijd als een tornado lopen opruimen zodat het er tenminste -voor zeer korte tijd- uitziet zoals ik zou willen dat het er altijd uitzag. Bezoek is hiervoor een goede aanleiding. Tenslotte leid ik mensen liever door een georganiseerde chaos dan door de rommelmarkt die ons huis normaal gesproken is.

Soort zoekt soort

‘Het ziet er hier uit alsof er een bom is ontploft’. Mijn man wijst naar de tafel en ik kan alleen maar beamen. Mijn hoofd ergert zich al lang. Maar mijn lijf heeft nu geen zin in handelingen die maar zo kort iets opleveren. Mijn lief mag mij ook niks verwijten want wij vullen elkaar op dit vlak niet aan. Nu ja, wij vullen elkaar hooguit aan in het ontstaan van nog meer zooi! Met als enige uitzondering dat ik iets minder spullen heb dan hij.

Een terugblik op de afgelopen 10 dagen levert volgend beeld. Op de bank de weekendtas (paar dagen sta-caravan) Een kleiner koffertje (paar dagen ziekenhuis). Diverse kledingstukken oplopend in graad van bedekking ligt over de stoel (een paar dagen warm weer).Plus een net setje voor de kerk want daar ga ik niet al te bloot zitten.

Mijn hoofd zucht dat het zo niet langer kan. Wanneer er nu bezoek komt…ik zou me schamen. Het bezoek komt echter pas zaterdag. Wat hebben we vandaag? Oh ja, dinsdag… Ik heb nog even!

 

gerelateerde blogs:

https://annderverhaal.nl/2018/08/02/het-rommelige-paradijs/

https://annderverhaal.nl/2019/01/18/wie-wil-dit-hebben/

 

, 4 juni 2019. 20 reacties op Een ordelijke sloddervos. Category: blogs.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

20 reacties

 1. Kristine schreef:

  haha, bij mij hetzelfde verhaal. Van nature een Sloddervos en al mijn leven lang bezig dat tegen te gaan met als resultaat; meestal een opgeruimd huis. Maar net als jij val ik geregeld door de mand.. en als ik dan weer eens druk ben trek ik een spoor van troep door het huis, waarbij niets maar dan ook niets wordt terug gelegd op de plek waar het hoort. Heb dan ook wel eens de gedachte waarom die spullen niet uit zichzelf terug gaan naar hun eigen plekje. Maar nee hoor, ze liggen maar passief te wachten totdat jij het doet; ergerlijk! 😉 Fijne opruimdinsdag en hopelijk houd je het netjes tot zaterdag!

 2. Cas schreef:

  Geliefde zuster Anne. Ik begrijp uit je verhaal dat je klaar bent voor visite, maar je spullen nog niet. Zelf ben ik een ordelijke chaoot. Mijn vrouw is precies eender. Zeker een paar keer in de week is ze haar sleutels of telefoon kwijt.
  Mijn gereedschap ligt overal, maar ik weet precies waar het ligt. Op totaal onlogische plaatsen Anne. Niemand kan op mijn manier mijn boormachine vinden.

  Maak je niet al te druk om je visite Anne. Hopelijk is het mooi weer. Buiten zitten is ook heerlijk. De visite komt om jou, niet om je spullen.
  Tot zaterdag

 3. Rob Alberts schreef:

  Waar ik iets achter laat weet ik goed te onthouden.
  Maar Owee als iemand gaat opruimen en zogenaamd mijn spullen gaat opbergen …
  Niets kan ik dan meer terugvinden ….

  Opgeruimde groet,

  • Anne Stekhoven schreef:

   Mijn man loopt ook vaak te zoeken wanneer ik heb opgeruimd. Gelukkig doe ik spullen qua categorie in een doos zodat het weer snel gevonden wordt. Alleen denk ik op een gegeven moment: wat moeten we toch met al die dozen 😉

 4. Aritha schreef:

  Wees nou eens lief voor jezelf. je komt net uit het ziekenhuis 🙂 Schijnt de zon bij jou? Lekker even in de zon zitten met een boek joh. Die rommel werk je in fases weg. Toch. Elke dag een beetje. Inplannen maar.

  Ps: kaart is onderweg

 5. Danielle Hoogendijk schreef:

  Gelukkig geen herkenning meer, zowel manlief als ik zijn behoorlijk ordelijk gelukkig.
  Succes met orde aanbrengen en geniet van je komende bezoek.

 6. Linekexxx schreef:

  Lastig he om orde op zaken te stellen en te houden. Fijn dat er bezoek komt. Veel plezier

 7. Heleen schreef:

  Heel erg herkenbaar . Ik ben ook makkelijker geworden wat betreft de visite, omdat ik de energie niet altijd heb om op te ruimen voordat ze komen.

  • Anne Stekhoven schreef:

   Verstandig Heleen. Dat maar laten moet ik leren. Maar ik vrees dat ik er voor deze week niet aan ontkom. Een operatie en een sterfgeval naast de gebruikelijk moeheid is teveel.

 8. Margriet schreef:

  Ha, ha, heel herkenbaar!
  Ik ben nu aan het wennen aan het idee dat Cas zei. Dan doe ik wat ik kan en wat minstens nodig is en dan “moeten” ze het maar accepteren. Soms zeg ik erbij dat ik het beter wil en dan krijg ik als antwoord dat het helemaal niet erg is. Beter dan “steriel” zonder ziel. In al je spullen “zit je zelf” het maakt een huis levend, gezellig. (ik kan het niet goed in woorden vatten…)
  Sterkte met het herstel en je theorie!

 9. Cas schreef:

  Wat was het gezellig bij je Anne. We hebben genoten bij jullie. Jullie zijn heel hartelijke mensen.
  Groetjes van Cas en Ien

 10. Anja Helmink schreef:

  Leuk, herkenbaar verhaal Anne! Relax, zou ik zeggen. Je mag zijn zo je bent. Slordig of iets netter. Is prima toch, om wat op te ruimen als er bezoek komt, doe ik ook. En verder ligt het mij best 🙂 Al vind ik netjes stiekem ook fijn hoor, maar ben echt exact zoals jou. Niet terugleggen waar dingen vandaan komen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *