Jouw laatste reis

menorahLieve Elly,

Omdat ik nu niet bij je kan zijn, schrijf ik je deze brief in de hoop dat Bas hem aan je voorlezen kan. Doordat het infuus weggenomen is begrijp ik dat je een volgende stap hebt gezet. Een stap die je dichterbij het huis zal brengen dat voor jou is bereid. Je bent begonnen aan je laatste reis. Ik wil je zeggen hoe dapper ik het vind dat je de sprong gaat wagen en aan het loslaten bent. Dat zal zeker geen makkelijke beslissing voor jou en je lief zijn geweest.

Het is namelijk moedig een strijd te staken. Voor de mensen kan het lijken dat jij nu het onderspit delft in de strijd tegen de kanker. Maar wij weten dat de dood niet het einde is. Al zal ik je vreselijk missen, de gedachte dat je nog ergens bent zal mij tot troost zijn. Wij zullen elkaar weerzien in volmaakt begrip en volmaakte gezondheid. Je gaat naar zo’n mooie plek lieverd. Dat wilde ik je toch even zeggen. Dus wees niet bang.

Toen ik jou ontmoette lieve Elly was het alsof God een lichtstraal in mijn duisternis bracht. De zorg voor mijn vader drukte zwaar op mij en nu was daar ineens die mens, die vol begrip mijn leven binnen wandelde. Een dierbaar mens die echt begaan was en meedacht in oplossingen. Iemand die vroeg hoe ik me voelde en nog op een antwoord wachtte ook. Ik had niet altijd een antwoord. Jij bracht mij aan het denken en dat doe je nog.

Ik had graag wat meer tijd met je doorgebracht om je beter te leren kennen. Ik geloof dat we nog veel van elkaar hadden kunnen leren en vooral ook genieten van het leven. Hier op aarde hebben wij maar een korte tijd gehad om samen te zijn. Misschien hebben wij elkaar daarom zo snel en resoluut in het hart gesloten. Er was een tijdsdruk waar we nog niet van wisten. Wat je nu overkomt heeft jou overvallen en ieder om jou ook.

Toch ben ik ergens ook blij dat het snel gaat want dat betekent dat je niet heel lang hoeft te lijden. Niet heel lang hoeft te strijden of te wikken en wegen wat je nog aan therapieën moet doen. Jou kennende zou je alles aangrijpen om nog wat langer bij ons te zijn. En God weet hoe graag ik je nog bij me had gehouden. Maar liefde is ook loslaten. Ik wil niet dat je nog veel langer moet lijden alleen maar om bij ons te zijn. En daarom kan ik je ook laten gaan. In de wetenschap dat wij elkaar weerzien.

Om je nog eén keer te bedanken voor je vriendschap. Nog één keer te zeggen dat ik van je hou. En te zeggen: tot ziens lieve schat. Tot snel.

Veel liefs van Anne

 

Ik stuurde Elly deze brief een paar weken geleden. Vandaag zet ik hem op annderverhaal omdat mijn lieve vriendin vannacht is overleden.
gerelateerd:  https://annderverhaal.nl/2019/03/23/liefde-en-trouw/

https://annderverhaal.nl/2019/02/24/ziek-zijn-is-een-rouwproces/

 

, 30 mei 2019. 18 reacties op Jouw laatste reis. Category: relaties&liefde.

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

18 reacties

 1. Heleen J schreef:

  Oh lieve Anne, wat prachtig verwoord en een kostbaar geschenk is dat nog voor haar geweest! Gecondoleerd met dit verlies, dikke knuffel van mij voor jou en sterkte bij alles in deze toch al intensive tijd voor je…

 2. Yvonne schreef:

  Wat een mooie woorden
  Wat een gemis zal het zijn
  Wat een hereniging straks
  Wens jou sterkte

 3. Yvonne schreef:

  Gecondoleerd….

 4. Marja schreef:

  Wat een intense brief,sterkte!

 5. Heleen schreef:

  Gecondoleerd met je vriendin.
  Mooi geschreven.

 6. Maria schreef:

  Wat een mooie brief Anne. Gecondoleerd met het overlijden van deze lieve vriendin.

 7. Natasja schreef:

  Ach… Gecondoleerd. Mooie liefdesbrief. Ze is gepromoveerd tot heerlijkheid en er wacht jou een mooi weerzien. Sterkte komende tijd.

 8. Josien van der Aa schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van je vriendin. Een ontroerende brief!

 9. Rob Alberts schreef:

  Condolerende groet,

 10. Danielle Hoogendijk schreef:

  Brok in m’n keel….
  Heel veel sterkte met dit verlies meis.

 11. Anne Stekhoven schreef:

  Lieve Lezers, die hierboven reageerden. Ik reageer even kort want ben net uit het ziekenhuis na mijn *operatie. Dank jullie wel!

  *is goed gegaan hoor!

 12. Miriam schreef:

  Wat ontzettend verdrietig… Heel veel sterkte met dit kostbare verlies!

 13. Cas schreef:

  Gelijk een bloem is ons kortstondig leven.
  Gecondoleerd lieve Anne. Hoe snel kan het gaan. Afgelopen zondag is een neef van mij overleden. We hadden altijd een goed contact.
  Zomaar tijdens het uitlaten van zijn hond, kreeg hij een hersenbloeding met aansluitend een hartstilstand.
  Hopelijk herstel jij snel na je operatie. Heb je geen pijn Anne?
  Tot spoedig
  Cas

  • Anne Stekhoven schreef:

   Jullie ook mijn medeleven Cas. Wat naar zo plotseling… Ik slik pijnstillers nu. Heb het aardig onder controle. Maar kan niet naar de begrafenis omdat Norbert op reis is die dagen. Dat vind ik heel erg. Tot snel hoor. Fijn dat jullie komen.

 14. Aritha schreef:

  Hoe verwerk je dat nou? Misschien ook wel door deze brief nog eens te lezen. En te herlezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *