Succesverhaal?

trouwfoto

Faith en Nono4711 datingsucces van Funky

Het nieuws is doorgedrongen tot de redactie van de datingsite Funky Fish; Faith is getrouwd. En ook nog met iemand van over de grens. Dat levert vast een fijn verhaal op. Een zogenaamd succesverhaal. Is ons verhaal een succesverhaal? In de zin van elkaar vinden zeker. Het mag een wonder heten om in deze tijd iemand te vinden met wie je het avontuur huwelijk aandurft. Het is immers een grote stap. Maar zoals ik vanaf het begin al zei: als het goed zit, zit het goed. Understatement van het jaar, ons jaar.

nu begint het pas

Goed, dan trouw je dus. Voor Funky is dat het einde want hiervoor is de site toch bedoeld. Voor ons is het nog maar het begin. Met het getrouwd zijn begint het elkaar echt leren kennen pas. Want wat kennen we elkaar nu? Drie kwart van de gesprekken in onze verkeringstijd ging over mijn vader, die veel zorg nodig had. En nu? Nu gaan drie kwart van de gesprekken over de planning om van drie huizen weer één te maken. Over de klussen die daarvoor moeten geregeld; wie doet wat en wanneer. Het zijn erg praktische gesprekken. Er zijn erg vaak mensen over de vloer die helpen. Aan de ene kant geweldig want anders schiet het echt niet op. Aan de andere kant voelt het soms alsof ik in een doorlopende verbouwing ben beland.

ruimte voor ontspanning

Toch komt langzaam maar zeker wat ruimte al moeten we ook dat echt inplannen. Een weekend weg naar de plek waar we elkaar vorig jaar hebben leren kennen. Is het echt nog maar een jaar geleden? Samen fietsen we door de mooie omgeving met net zulk mooi weer als toen. Wat voelt het rijker nu want al zoveel vertrouwder. Tussen de bedrijven door is het leren kennen ongemerkt verder gegaan. De roze bril ligt in de kast. Ik hou nu van jou zoals je bent. Nee, ik vind niet alles leuk aan jou. Nee, ik ben niet altijd lief en aardig. Dat aanvaarden, daar aan werken; dat is liefde.

De eerste vrienden uit Nederland hebben de weg naar mijn stek in Duitsland gevonden. Een excuus voor ons om eindelijk Aken te bezoeken en ons te vergapen aan de rijk-Dom en mooie Altstad. Een reuzenrad biedt uitkomst om boven de stad uit te ´zweven´. Mijn vriendin zet ons op de foto. Wat een leuk stel zijn wij. Zo op het oog is alles goed.

oude pijn

Maar een MRI laat ook wat anders zien. Mijn nek, die al sinds mijn 13e klachten geeft blijkt niet in orde. De medische termen moet jij mij maar uitleggen. Ik heb gemengde gevoelens. Eindelijk erkenning en begrip. Dat ik pijn heb is helemaal niet raar. Maar ook verdriet want heel veel is hier niet aan te doen. Ook oud zeer want waarom heb ik de MRI in Nederland niet voor elkaar gekregen? Loslaten maar weer. Ik heb hem nu. En hier krijg ik in ieder geval ook ondersteuning. Ik weet nu al dat het vooral oefenen wordt. Aan de wervels kan ik niet veel veranderen maar hopelijk kan ik de spieren eromheen wat sterken.

Ik word sterker. Wij worden sterker. Een liefde die onder druk groeit. Ooit las ik deze mooie quote. Je bent me gegeven, ik heb je gevonden maar ik moet je blijven zoeken– Wanneer ons dat blijft lukken, met Gods hulp. Pas dan kan je volgens mij spreken van een succesverhaal.

, 22 september 2018. 27 reacties op Succesverhaal?. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

27 reacties

 1. Lineke schreef:

  Zo mooi zo sterk en zo kwetsbaar. Je nam me mee..in de spanning die opgebouwd werd.xxx

 2. Anne Stekhoven schreef:

  Dank je Lineke. Dank ook voor zo trouw lezen en reageren. Je doet me goed!

 3. Lineke schreef:

  En andersom

 4. Mariska schreef:

  Wat mooi Anne! Prachtig geschreven en de quote aan het einde ga ik onthouden. Zo waar!

 5. Petrina schreef:

  O wauw die quote is zo mooi!

  Ja het elkaar aanvaarden zoals jullie gemaakt zijn. En samen meer zijn dan alleen. Als in de som. Met de juiste partner is het: 1 + 1 = 3

 6. kristineram schreef:

  Hi lieve Anne, al die stappen die je hebt gezet in zo’n korte tijd, je verbaast me telkens weer. Het is telkens weer een genot om je (levens-)verhaal te mogen volgen, echt waar. Moedig en eerlijk en liefdevol is je pad. Al vind ik het stiekem best jammer dat je verhuisd bent want een kopje thee is er zelfs niet van gekomen in de Geitenkamp. Maar internet is wereldwijd en geduldig, dus op deze manier weten we toch hoe het je vergaat. Ja ik begrijp je verdriet.. als zoiets ineens helder wordt, van je scan.. en met terugwerkende kracht voel je de pijn van steeds niet begrepen worden, erkend worden, misschien nog wel het meest door jezelf.. nu bevestiging van iets wat jij al jaren voelde. Ik hoop voor je dat nu het duidelijk is er toch wat verlichting kan komen door hulpmiddelen? Sterkte en geluk mit deine liebe!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Dank voor je uitgebreide, meelevende reactie Kristine. Lief! Tja dat kopje thee zit er alleen digitaal in vrees ik. Jij met jouw thee achter de pc en ik met de mijne. Maar fijn om van jou te horen langs deze weg!

 7. Even nogmaals proberen. Net reactie geplaatst maar zie het nog niet als geplaatst.

  Wat schrijf je dit mooi. Het elkaar leren kennen, is vooral gevangen in het elkaar willen zoeken, verbinding willen maken. Telkens weer!

  Het is een succes verhaal wanneer jullie samen 1 + 1 = 3 ervaren. Dat je samen met partner beter zult zijn als ooit alleen…

  Op een blijvende liefdevolle verbinding.

 8. Anne Vellinga schreef:

  eerlijk en open neem je me mee in jouw leven, je liefde, je pijn, je weten en zoeken, je groei, dankjewel.

 9. Aritha schreef:

  Dank je wel voor je mooie, evenwichtige verhaal. Boeiend om te lezen hoe het bij jullie is gegaan en ik vind het echt zo fijn dat vrienden hun weg naar jullie toe vinden. Blij dat er ruimte voor ontspanning komt.

  Dat er toch wat gevonden werd op de MRI. Hoe ga je dat ene plaatsje geven? Ben benieuwd of je al een goede fysiotherapeut gevonden hebt daar. En hoe je dat gaat ervaren.

 10. Wim Pouwelse schreef:

  Stemt ook tot nadenken!

 11. Anja Helmink schreef:

  Mooi dat je zo open en eerlijk schrijft Anne. Over alledaagse gesprekken, maar ook over houden van hoe de ander is. De realiteit aanvaarden en omarmen. Fijn dat je nu dan toch die MRI hebt gekregen en er meer duidelijkheid is. Ik hoop op verlichting van de pijn voor je! Groetjes van Anja

 12. Mooi om te lezen. Het leven is niet altijd een succesverhaal en hoeft dat gelukkig ook niet te zijn, wie zou eraan kunnen voldoen? Het is fijn om een levensgezel te hebben die samen met jou het leven aandurft. En liefhebben is een werkwoord, een heel mooi werkwoord. Als je doel is elkaar gelukkig te maken ben je heel goed op weg en wat ik zelf ervaren heb, als je veel liefde geeft ontmoet je die ook. In de Bijbel staat ergens: Wat je zaait zul je ook oogsten. Zaai je liefde, kijk eens wat je oogst. Veel succes! En sterkte met je ongemakken. Ik denk vaak aan Paulus, hij had een doorn in het vlees en bad 3 keer of hij ervan verlost mocht worden maar de Heer zei: Mijn genade is jou genoeg. Jezus bad ook 3 keer of de beker voorbij mocht gaan maar kreeg toch een kroon met doornen, nog veel meer dan die doorn van Paulus. En zo denkt een mens wat af…. ik schrijf ze zomaar even op, die gedachten. Misschien heb je er iets aan;)

 13. Margriet schreef:

  Hoi Anne,

  goed dat er eindelijk een reden is gevonden voor jouw pijn!
  Hopelijk helpt de therapie en wordt het minder.

  Wat kan er veel gebeuren in een jaar, he?
  Fijn dat je zo’n partner hebt gevonden!
  Succes met samenvoegen en met de therapie.

 14. Monique schreef:

  Wat een schitterend, meerlagig verhaal, Anne, jouw verhaal! De liefde zoeken via internet is best spannend, maar wanneer je de liefde dan vindt…
  Je beschrijft heel mooi hoe je reageert op wat er op je pad komt; verdriet, geluk, teleurstelling en rouw. Je gaat er realistisch, maar zo positief mogelijk mee om. Mooi en inspirerend! Dankjewel voor het delen!

 15. Nienke schreef:

  Wat mooi en eerlijk geschreven! Een bijzonder verhaal.
  Sterkte met je nek en met alle praktische regeldingen.
  En geniet van het getrouwde leven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *