Gebed voor ons huwelijk

inzegening

inzegening van ons huwelijk

Lieve Vader in de hemel, Wij staan hier nu als man en vrouw en daarvoor willen wij U danken. U kent de omstandigheden waarin wij getrouwd zijn. Onze voorgeschiedenis en het heden. Beiden brengen zijn eigen uitdagingen voor ons mee. Daarom willen wij U vragen om bijstand en hulp. Wilt U heling brengen in onze wonden uit het verleden, zodat wij de oude pijn niet meenemen ons huwelijk in. En wanneer er toch nog pijn is, help ons dan elkaar daarin tot steun te zijn. Gebruik onze liefde als medicijn voor de ziel en geef ons kracht elkaars lasten te dragen zoals U ook in Uw woord hebt gezegd.

We staan ook voor als twee feilbare wezens die fouten zullen maken. Help ons elkaar te vergeven zoals u ook ons vergeven heeft. Help ons elkaar lief te hebben zoals U ons hebt lief gehad. Dat liefde en vergeving onze maatstaf zal zijn in ons huwelijk omdat U dat hebt voorgeleefd. Leer ons geduldig zijn met elkaar en dat wij altijd streven naar verzoening wanneer wij elkaar niet begrijpen.

En dat wij –al spreken wij een andere taal- elkaar toch steeds zullen verstaan. Geef ons de kracht en de wijsheid die persoon voor de ander te zijn, die hij nodig heeft om te groeien naar het beeld dat u van ons heeft. Dat we zullen worden zoals U ons wenst: tot zegen van elkaar en onze omgeving.

, 24 juni 2018. 18 reacties op Gebed voor ons huwelijk. Category: geloof & spiritualiteit. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

18 reacties

 1. Anne Stekhoven schreef:

  Dit gebed schreef ik naar aanleiding van ons wettelijk trouwen. We lazen het beurtelings in onze eigen taal voor (Duits/Nederlands) tijdens de trouwdienst op 2 juni.

 2. Heleen J schreef:

  Alle woorden door julllie persoonlijk gesproken waren prachtig! Uit jullie hart de mijne in.

 3. Hans schreef:

  Gefeliciteerd en Gods zegen over de komende jaren toegewenst!

 4. Kristine schreef:

  Prachtig mooi en liefdevol verwoord..Veel geluk samen!

 5. Danielle schreef:

  Heel mooi verwoord, ik wens jullie heel veel zegen toe.

 6. Aritha schreef:

  Ook mooi om in jullie eigen taal te spreken. Dank je wel voor dit persoonlijke stukje.

 7. Rita Klapwijk schreef:

  Mooi gebed, Anne!

 8. Anja schreef:

  Mooi gebed Anne! en hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk en van harte Gods zegen en nabijheid toegewenst!

 9. Anne Stekhoven schreef:

  Iedereen bedankt voor de lieve reacties en gelukswensen. Nu ik dit schrijf loopt alles door elkaar heen. Ik zei vanmorgen tegen de fysiotherapeut, die me al even niet had gezien: ‘Je mag me zowel feliciteren als condoleren’ (zie volgende post) Ik ben al blij dat de volgorde niet vervelend is. Mijn vader heeft echt nog meegekregen dat we gingen trouwen en was daar zeer mee in zijn nopjes!

 10. Heel mooi Anne, dat het jullie tot steun mag zijn!

 11. Irene schreef:

  Opnieuw ben ik tot tranen geroerd lieve Anne XX Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *