Trouwbelofte

trouwkaars aanstekenIk ben God innig dankbaar dat hij jou op mijn pad heeft gebracht. Op een moment dat ik het niet meer had verwacht.

Wanneer ik aan vrienden vroeg wat voor soort man ze bij mij vonden passen werden deze dingen genoemd. Hij moet nuchter zijn, stabiel en positief ingesteld. Hij moet wel van een grapje houden en natuurlijk moet hij gelovig zijn. Ik heb echter tot ik jou leerde kennen niet goed naar mijn vrienden geluisterd.. Daarom vind ik het zo geweldig om bij jou nu te ontdekken dat zij gelijk hebben gehad .

We hebben al pril in ons contact een uitdaging gekregen in de zorgen rond mijn vader – die er helaas niet bij kan zijn vandaag. Je hebt mij geweldig gesteund in deze tijd. Ik weet daarom dat we samen kunnen overleggen en zorgen kunnen delen. Ik weet ook dat jij binnen mijn familie al snel een plek hebt veroverd en dat ik ook namens hen kan zeggen: Je hoort er helemaal bij! Ik weet dat ze ook heel blij zijn dat ik trouw. Want ook zij hadden dat niet meer verwacht.

Lieve Norbert, ik wil voor jou de vrouw zijn die jij nodig hebt. Al zeg ik er meteen bij dat ik vele malen hierin jammerlijk zal falen. Ik hoop dat jij mij dan vergeven wil, zodat we steeds een nieuwe start kunnen maken met elkaar. Ik weet dat jij ook je zwakheden hebt waarmee je mij – onbedoeld- pijn zult doen en ik ben me bewust dat ik dan een keuze heb. De keuze om dingen te bespreken en op te lossen in plaats van het tussen ons in te laten komen.

Ik heb net als jij geleerd dat liefde een gevoel kan zijn maar dat een gevoel niet de basis moet zijn in een relatie. Mijn liefde voor jou is dan ook een bewuste keuze. Of ik me er nu naar voel om van je te houden maar meer nog wanneer ik me er niet naar voel. Juist op de mindere dagen zal dit gelden: liefde is een werkwoord!

Ik kijk uit naar wat God nog gaat uitwerken en ik kijk ernaar uit aan je zijde door het leven te gaan.
Ik heb je innig lief en beloof je mijn trouw.

, 17 juni 2018. 20 reacties op Trouwbelofte. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

20 reacties

 1. Anne Stekhoven schreef:

  Toen de voorganger zei dat we een persoonlijke trouwbelofte moesten schrijven, dacht ik: dat kan ik niet. Ik vind dit soort beloftes zo dikwijls mooi en vol goede bedoelingen. Maar met goede bedoelingen heb je nog geen goede relatie… Daarom heb ik getracht het heel aards (praktisch) en hemels tegelijk te zien.

 2. Matthijn schreef:

  Woohoo Faith! Wat mooi om te lezen! Gefeliciteerd!

 3. Yvonne schreef:

  Zo bijzonder en zo blij voor jou.

 4. xxx Lineke schreef:

  Heel mooi

 5. Johan Wolters schreef:

  Wat mooi, ZO INTIEM!!

 6. Paula schreef:

  Wat heb je dit weer prachtig verteld. Ook de vorige blogs. Je schrijft zo beeldend en het bemoedigt mij. Dank je!
  Ik wens je heel veel geluk en zegen samen met je man en God. Het is je zo gegund! Liefs

 7. Ingo Ton schreef:

  Ook van mij als oude vriend van je vader en zonder je persoonlijk te kennen,laat ik je mijn hartelijke gelukwensen toekomen met je trouwbelofte, een belangrijke gebeurtenis in het leven van jou en je geliefde.

 8. Danielle schreef:

  Heel mooi.

 9. Monique schreef:

  Wat ontroerend nuchter en eerlijk en vol liefde! Ik kreeg er tranen van in m’n ogen. Mooi geschreven, Anne! Mooie foto ook!

 10. Anne Stekhoven schreef:

  Iedereen bedankt voor de lieve reacties. Onze trouwfoto´s zijn gemaakt door Miranda Terpstra van de Kerk. Een facebook vriendin, die de gave heeft mensen op hun best vast te leggen. Bij de volgende blog plaats ik het gebed voor ons huwelijk met weer een mooie foto van haar hand.

 11. Rita Klapwijk schreef:

  Laat liefde en trouw
  jullie nooit verlaten;
  wees zorgzaam
  voor dit kostbaar goed.
  Wees waakzaam opdat
  ze jullie niet ontglippen
  in dagen van voor- of tegenspoed.

  Laat liefde en trouw
  jullie nooit verlaten;
  bewaar ze
  diep in jullie hart.
  Wees je bewust zijn
  van de kwetsbaarheid
  opdat de grens niet wordt getart.

  Laat liefde en trouw
  jullie nooit verlaten!
  Laat doordringen
  wat Zijn woord zegt.
  Opdat de kostbaarheid
  door Hem in jullie hart
  mag worden gelegd.

  Van harte gefeliciteerd
  en Gods rijke zegen voor jullie leven samen!

  Lieve groet,
  Rita

 12. Anne Vellinga schreef:

  van harte gefeliciteerd lieve Anne, wat mooi en gelukkig ~

 13. Ingrid van Dijk schreef:

  Hoi Anne, ik ben toch zo blij voor jou. God is goed en heeft op Zijn tijd jullie tween bij elkaar gebracht. Gefeliciteerd!. Ik wou dat ik er bij had kunnen zijn maar helaas ging dat niet. Ik wens jullie al het beste en veel zegen van de Heer in dit nieuwe avontuur samen.
  Ongelofelijk dat het 30 jaar geleden is dat we elkaar hebben ontmoet en een paar jaar in de zelfde huis woonden.

 14. Wim Pouwelse schreef:

  Prachtig! Veel geluk samen!

 15. kristineram schreef:

  Heel blij voor joulieve Anne! Veel geluk voor jullie samen!

 16. Aritha schreef:

  Heel mooi verwoord! Dank je wel voor het delen. Het raakt me best wel hoor.

 17. Maria schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Wat ben ik blij voor je. Ook ik heb zo’n man. Nuchter en positief! Goud waard! Ik wens jullie veel geluk en vooral zegen voor jullie toekomst samen. Digitale knuffel!

 18. Anne Stekhoven schreef:

  Wat veel -nieuwe- reacties hier!! Iedereen hartelijk bedankt voor de lieve wensen, ook namens Norbert. @Ingrid, wat leuk hier van jou te horen! @Rita, wat een mooi gedicht! @Maria, knuffel terug 🙂

 19. Wat ontroerend mooi! Ik lees het nu pas en wil jullie van harte gelukwensen met jullie huwelijk. Dat Gods liefde elke dag om jullie liefde heen mag zijn.

  Trouwringen

  De ringen van trouw
  op deze huwelijksdag
  als symboliek gegeven
  zijn als de jaarringen
  van jullie levensboom
  geworteld in Gods liefde
  met elkaar verweven.

  Zolang de trouw
  door liefde wordt gevoed
  is jullie levensboom gezond
  en groeit hij goed.

  De ringen van Gods trouw,
  die jullie jaarringen omgeven
  vormen draagkracht
  voor de mooiste vruchten
  van het huwelijksleven.

  Coby Poelman – Duisterwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *