Warm

warmMijn lief en ik lezen graag. Het begon al voor de ontmoeting met het boek waar ik eerder over schreef. Het is uit het Engels vertaald en nog niet in Nederland verkrijgbaar. Ik lees het dus in het Duits.

Misschien ga ik nog wel enkele inzichten uit het boek met jullie delen. Maar voor nu heb ik een heel ander thema. Behoorlijk aards eigenlijk. Namelijk mijn nieuwe, oude huis.
Mijn lief heeft hier al meerdere dagen doorgebracht en het is hem niet ontgaan dat dit een slecht geïsoleerd en dus koud huis is. En die koude is voor geen mens fijn maar voor mij al helemaal niet. Ik heb namelijk behoorlijk veel last van mijn gewrichten en spieren.

zorgzaam

Mijn lief blijkt een zorgzaam man. Ik heb in het kader van genoemd probleem nu al verschillende, spontane geschenken gehad; een elektrische deken, een warmte dekje voor over mijn stoel, een paar sloffen èn een paar vingerloze handschoenen.
Die laatste draag ik op koude dagen ook binnenshuis en mijn eigen exemplaren zagen er dermate armoedig uit dat mijn lief subiet op internet naar een netter paar ging kijken en even subiet bestelde toen ik aangaf ze mooi te vinden.

Toen ik laatst terug kwam van de toneeluitvoering, bleek N. ook niet te beroerd voor klusjes. Want terwijl ik weg was, had hij de voordeur van tochtstrippen voorzien…

mams

Eén en ander kan mij erg ontroeren. Zijn geschenken en het klusje herinneren mij namelijk heel erg aan mijn moeder.
Mijn moeder die altijd bang was dat ik het koud had en mij voorzag van thermisch ondergoed en sjaals. Wat nog niet versleten is inmiddels – ze is al 12 jaar niet meer onder ons- gebruik ik nog met veel plezier.

Ik kan moeilijk tegen N. zeggen dat hij op mijn moeder lijkt en ik geloof ook niet dat je elkaar teveel moet ‘bemoederen’ in een relatie. Maar een stukje zorgzaamheid kan geen kwaad.
Het doet me ook denken aan een ander relatie-boek dat we van plan zijn te lezen. Het ligt hier in de kast klaar en heet ‘Houd me vast’ . Maar ik geloof dat N. de titel niet goed heeft gelezen.

Volgens mij las hij: ‘houd me warm’….

, 20 november 2017. 10 reacties op Warm. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

10 reacties

 1. Annejan Buisman schreef:

  Nice
  Of hij las houd me vest ipv houd me vast

 2. Marja schreef:

  Wat een lieverd!Ik zeg…”vasthouden”!

 3. johanneke schreef:

  Wat fijn dat hij zo voor je zorgt. Wel mooi boek trouwens, staat hier ook in de kast.

 4. Maria schreef:

  Haha, leuke clou. Deze man zorgt goed voor jou. Wat een Held 🙂

 5. Lieneke schreef:

  God weet precies wat je nodig hebt: een beetje extra warmte in deze koude wereld! Eerst gaf hij je je mam en nu deze man!

 6. Anne Stekhoven schreef:

  ThanX Lieneke, Mijn moeder had hem ook graag gemogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *