EINDELIJK

vertrouwen

‘Heb je nu alweer een nieuwe vriend?’

-‘Hoezo; alweer? Je kan ook zeggen: “fijn dat je de juiste hebt ontmoet” Het woord: EINDELIJK is meer op zijn plaats’

‘Rustig maar. Ik vind het gewoon zo snel na… Heb je wel genoeg tijd genomen om te rouwen?’

-‘Je weet best dat ik er kapot van was. Maar ik heb de knop om gezet. Waarom rouwen om iemand die niet dood is? Dat laatste is overigens uit een gedicht van Rumi’

‘De Perzische poëet?’

-‘Die ja. Wanneer je liefdesverdriet hebt, zijn zijn gedichten zeer aan te raden.’

‘Oké, maar terug naar die nieuwe liefde. Waarom ben je nu zo zeker van de zaak? Ehh, ik bedoel: zeker van deze man?’

-‘Het is een man die weet wat hij wil en hij wil hetzelfde als ik. Ik vind hem volwassen, evenwichtig en positief ingesteld. Hij gaat ervoor, is toegewijd en lief…’

‘Ja, maar zijn zwakheden…Heb je die al helder? Met de leuke dingen valt goed te leven maar je moet ook met zijn zwakheden door een deur kunnen, toch?’

-‘Natuurlijk heeft hij zwakheden. Ik zal ze zeker nog niet allemaal kennen. Wanneer ken je ze allemaal? Ik geloof dat iemand je na jaren nog kan verrassen met aspecten die je niet hebt gezien in de verkeringstijd. Moet ik dan eerst jaren bevriend zijn, de kat uit de boom kijken om te zien of er iets tegenvalt?’

‘Dat wil ik nu ook niet zeggen…’

-‘Weet je wat voor mij een teken is? Dat ik niet bang ben. Ik ben voor het eerst aan een relatie begonnen zonder de angst om deze man ook weer kwijt te raken. Alsof ik niet alle teleurstellingen achter de rug heb, die ik wel degelijk heb. Maar in de liefde is geen plaats voor angst. Ik weet nu voor het eerst wat dit betekent.’

‘Wat moet ik hier op zeggen? Het klinkt goed…’

-‘Ja en als het goed is, is het goed. Ik laat me niet afremmen door doemdenkers. We hebben al veel belangrijke zaken besproken. Onze insteek is doordacht en we hebben elkaar lief. En dat niet alleen: we hebben ook God lief.’

‘Dan wens ik je veel geluk.’

-‘Dank je….dat wilde ik nu de hele tijd al horen….’

, 5 november 2017. 21 reacties op EINDELIJK. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

21 reacties

 1. Anne Stekhoven schreef:

  Een denkbeeldig gesprek.

 2. Hedwig schreef:

  O, wat een ellende, mijn tablet doet niet wat ik wil, namelijk schrijven ‘goed zo’

 3. Lineke schreef:

  Oh echt? Hij had heel goed plaats kunnen vinden.

 4. Heleen J schreef:

  Yes!!!! Eindelijk in de ‘openbaarheid’, zooooo blij met en voor jullie!!!!!

 5. Gert Pape schreef:

  Of het nu al of niet autobiografisch is …….?
  Ik gun iedereen het geluk van de wereld.
  En waar liefde woont (en God gekend) schenkt Hij zijn zegen.

 6. Anne Vellinga schreef:

  mooi hoe je de mogelijke vooroordelen om zeep helpt; ik hoop dat ‘de man’ echt is – was even druk met onze verbouwing, kan zijn dat ik iets gemist heb, hoop ik! veel geluk lieve Anne

 7. Super dat je dit mag ervaren Anne, en zo schitterend is de liefde precies! Ik wens je vele liefdevolle uren, dagen en maanden. Geniet en laat je liefdestank, die heel wat te verduren heeft gehad, maar vol stromen. Zodat je het met jouw eigen prachtige woorden weer hier kan delen.

  Wat je schrijft is zo herkenbaar!

 8. Henny van Veldhuisen schreef:

  Mooi Anne! Veel geluk samen en hou je lezers maar op de hoogte!

 9. Marja schreef:

  Een heel “echt” fictief gesprek. Mooi!

 10. Maria schreef:

  Prachtig geschreven! Ik ben zo blij voor je!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *