Jij wil te graag

gevonden: bruidsboeket!

geschreven voor de online community en datingsite Funky Fish

Dit jaar ben ik 50 geworden en op de bewuste dag hoopte ik op felicitaties per flessenpost – zo heten de mails op Funky Fish. Ik ontving die dag zowaar post. Het was alleen geen felicitatie maar een contactverzoek van een Duitse man, die niet doorhad dat ik jarig was.
Hij vroeg of ik ‘etwas kontakt möchte’. Aangezien ik in de ‘waarom-niet’ modus stond, schreef ik monter: ‘warum-nicht?’ Mijn Duits is vrij goed maar gelukkig kon deze man ook Nederlands lezen omdat hij een tijd hier heeft gewoond.

Het bleek al snel dat N. een bewust gelovige vrouw zocht. Zijn brieven hadden veel weg van Bijbelstudies. Ik stond niet alleen in de ‘waarom-niet’ modus maar zat zelf ook in een actieve geloofsfase –dit wil bij mij nog wel eens wisselen – en daarom bevielen zijn brieven me sehr. Het waren geen fanatieke geloofsbrieven maar een oprecht zoeken naar- en een gehoorzaam willen zijn aan God brieven.

relatieboek

N. las op dat moment een christelijk boek over het huwelijk, waar hij nogal vol van was. Hij deelde de inzichten met mij en het kwam tot het punt dat hij mij het boek per post toestuurde, zodat we erover konden schrijven.
N. nam een risico door het huwelijk zo snel ter sprake te brengen. Zijn mening en ik quote: ‘een liefdesrelatie heeft als doel het huwelijk’ had mij natuurlijk kunnen afschrikken. Ik had kunnen denken: ‘die heeft haast’ of ‘wil hij met mij trouwen? Hij kent mij niet eens!’
Dit dacht ik echter niet. Het onderwerp raakte mij omdat ik er al veel over nagedacht heb.

Ik zie het huwelijk namelijk als Gods uiteindelijke idee voor een liefdesrelatie. Een relatievorm waarin Hij optimaal naar voren kan komen.
Daarom vergelijkt Jezus zijn relatie met de gemeente ook met een huwelijk, waarin Hij de bruidegom wordt genoemd. Daarmee heb ik niks tegen mensen die samen wonen. Maar zelf heb ik altijd graag willen trouwen, al is het er nog niet van gekomen.
In het verleden is door partners gezegd dat ik te graag wilde. Dat lijkt me echter niet een sterk argument het dus maar niet te doen…

erkenning

Maar nu schreef ik met een man, die in dit opzicht dacht zoals ik en boeken las waarin wij ‘erkenning’ vonden voor dit idee. Ik ervoer veel troost in deze mailwisseling omdat ik door alle relatiebreuken echt was gaan geloven dat mannen één ding pertinent niet willen: trouwen. Of in ieder geval niet met mij! Ik was hier zo onzeker over geraakt dat ik alle hoop op nog een mogelijke huwelijkskandidaat had losgelaten. Ik zou alleen door het leven en had het aanvaard.

En dan nu opeens dit heen- en weer gemail over het huwelijk! Ik werd nieuwsgierig naar de man, die er zo bewust mee bezig was. Nieuwsgierig naar de man achter de Bijbelstudie-brieven en de serieusheid. Ik was alleen een beetje bang dat hij ook sprak als een wandelende concordantie…

Maar het eerste telefoontje nam al direct een stuk vrees weg. We hadden een plezierig gesprek over alledaagse dingen zoals koken en dansen. We bleken dus ook een paar gezamenlijk hobby’s te hebben naast een gezamenlijke insteek van het geloof.

bijzondere ontmoeting

We belden vaker, schreven elke dag en besloten uiteindelijk ook om elkaar te ontmoeten. Dat was heel bijzonder en daarover vertel ik graag een andere keer meer. Ondertussen is er iets moois aan het opbloeien tussen ons. En voor ons gevoel heeft God ‘ja’ tegen ons gezegd.

Op de sterfdag van mijn moeder vond ik een (vergeten?) bruidsboeket in het park waar wij wandelden. N. maakte een mooie foto van mij met de bloemen. We zagen het als een knipoog van Boven. Net als de dubbele regenboog de dag daarvoor. Hij is met ons. Op Hem rust ons vertrouwen in ons contact.

Wanneer wij gaan trouwen weet ik nog niet 😉 Wel weet ik dat we het beide graag willen en het niet ‘te’ vinden van elkaar. Er is een grote betrokkenheid op elkaars leven en we voelen ons totaal op ons gemak bij elkaar. Daarom heb ik vandaag mijn status op Funky Fish aangepast:

Ik ben verliefd, het is wederzijds en jullie mogen dat weten.

 

, 24 oktober 2017. 18 Reacties op Jij wil te graag. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

18 reacties

 1. Wat een super mooi nieuws. Veel geluk samen. Geniet ervan.

 2. Lineke schreef:

  Stiekem had ik gehoopt, maar verder niets meer gehoord, maar wat een supertof bericht lieve Anne en herr ….

 3. Maria schreef:

  Wauw. Wat mooi, Anne. Het is je zo gegund. Niet omdat je niet goed genoeg bent, zonder man. Maar juist omdat je zo’n mooie vrouw bent. Moge de Heer jullie leiden!

 4. Aritha schreef:

  BLIJ! Wat een mooi bericht!

 5. Evie schreef:

  Ik vind het geweldig nieuws. Ik ga even offline op Facebook, maar ik hoop hier wel je avonturen te kunnen volgen, samen met je wandelende concordantie. Veel geluk en zegen gewenst!
  Wat fijn ook dat jullie zo’n kijk op het huwelijk hebben. Dat vormt toch een goede basis voor een relatie, dat je daar zo open over kunt praten

 6. Debora schreef:

  Beetje laat, maar heel veel geluk gewenst samen! Liefs!

 7. Marja schreef:

  Heel veel geluk Anne! Ik gun het je zo…

 8. Petrina schreef:

  Wat een geweldig verhaal. God is zo verrassend! Heel veel liefde en geluk gewenst…

 9. Cindy schreef:

  Lieve Anne,
  Ik heb je geweldige nieuws live gehoord, maar nu gelezen te hebben doordringt het nog meer. Hoe gelukkig jij bent en hoe je hele weg naar “nu” een hobbelweg is geweest naar je grote dag volgend jaar.
  Alle liefde ,goeds en geluk voor jullie samen. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.