Daten is behoorlijk dapper

geschreven voor Funky Fisch (community&datingsite)

internet datenHeb je er ooit bij stil gestaan dat wat je hier zit te doen dapper is? Ik heb het nu over degene die hier verkeren in de hoop met iemand te kunnen verkeren. Ik moet bij het woord ‘verkeren’ onherroepelijk denken aan het woord: ‘verkering’.  Een alom bekend maar toch wat ouderwets woord voor een liefdesrelatie. Het klinkt wat puberaal en die leeftijd zijn de meesten hier ontstegen, al zullen sommige gedragingen dat weerspreken…

Maar goed: daten is in mijn optiek behoorlijk dapper. Daarom beginnen sommige singles er ook niet aan. Ze willen iemand nog spontaan ontmoeten en geloven dat; zo God dat wil, het ook zal geschieden. De daters op deze site hebben echt geen kleiner geloof. Ze hebben naast ‘geloof’ ook realiteitszin want voor velen van ons zit een spontane ontmoeting in een te klein hoekje. Waarom zou je je kansen niet wat vergroten, nietwaar?

hoop op…

Er zijn hier al vele relaties geboren, die zonder internet-daten niet zouden bestaan. En deze relaties geven hoop voor hen, die het nog niet is gelukt. Hoop is wel een woord dat naast dapper een plek verdient. Zonder de hoop op een relatie zouden we er immers niet aan beginnen.

Maar terug naar dat dappere. Misschien moet ik niet zeggen dat daten dapper is want iedereen kan doen alsof hij date terwijl hij eigenlijk zich niet echt open durft te stellen. Het moedige stuk vangt immers daar aan, wanneer je dit deel gaat toepassen: open staan voor die ander. We hebben –bijna- allemaal wel zo onze teleurstellingen in de liefde achter de rug en de nodige krassen op onze ziel opgelopen. Het getuigt dan ook van een zekere moed wanneer je je weer open stelt voor een nieuw contact. Waarbij je je natuurlijk -vroeg of laat- ook kwetsbaar dient op te stellen.

je weer open stellen

Wanneer iemand interesse in je heeft, heeft het geen zin een pantser in stand te houden. Want het pantser betekent: afstand. En daar zit je date niet op te wachten. Degene die hier dus actief zijn, terwijl ze bovenstaande niet toepassen zou ik dan ook adviseren lekker thuis te blijven. Je wordt anders een teleurstelling voor degene die dit aspect wel uitoefent…

Maar ik ga er even positief vanuit dat dit niet voor jou geldt. Jij stelt je open en kwetsbaar op. Daar neem je de voor jou gepaste tijd voor. Wat aftasten hoort erbij. Dat is niet laf maar heel verstandig!

ik vertrouw mij

De moedige daters kennen zichzelf. Ze weten dat het niet zozeer gaat om weer een ander mens te vertrouwen, maar dat het er veeleer over gaat jezelf te vertrouwen. Zelfvertrouwen houdt in dit verband in dat je weet dat je een eventuele teleurstelling –en die zitten er dik in- wel weer te boven zult komen. Je hoeft je niet te verharden. Al zal een periode van rouw soms passend zijn. Even in je hol kruipen en de wonden likken, zeg maar.

Maar daarna weer met frisse moed voorwaarts! Hopelijk ook wat wijzer met betrekking tot eigen tekortkomingen die een goede relatie in de weg staan.

Je bent immers nooit te oud om nog iets te leren en ook nooit te oud om te daten. En geloof me: ik kan het weten 😉

, 1 oktober 2017. 8 reacties op Daten is behoorlijk dapper. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

8 reacties

 1. Ik weet nog hoe dat voelde op FF… Zo dankbaar nu en voel mij zo gezegend!

 2. Anne Stekhoven schreef:

  Hoi Annejan, Jammer! Het pakt inderdaad niet altijd goed uit.

 3. Anne Stekhoven schreef:

  Schrijf anders even opnieuw en iets beknopter aub. Dan haal ik de eerste versie weg.

 4. Annejan Buisman schreef:

  Eigenlijk kan ik net zo goed verwijzen naar het artikel van Dr Sid lukkassen in een reactie op van der Staaij thepostonline daar heeft ie dan ook weer wat kritiek op gehad in onderstaande replies maar dat is niet Pokémon qua mijn ervaringen bij Funky Fish conclusie is de man die niet aan de orde is rest niets anders dan het betaalde circuit maar dat hoort niet in het christendom enz. Dus hoewel van der Staaij grotendeels van deze wetenschapper ongelijk krijgt krijg die op dat punt is toch gelijk. Het lijkt op dezelfde conclusie als Cornelis Zandbergen Die geroepen heeft desnoods de prostituee Ik heb ongeveer voor de gehandicapte medemens doelgroep hetzelfde geroepen en dat leidde ook tot mijn exit daar,althans mede. Logisch maar het is niet prettig of leuk Het is een vals beeld dat het allemaal gezellig is maar het is in feite een diep ellendige keiharde business Het is een hele rare hobby’s Ik heb het helemaal niet leuk gevonden. Mocht ik inderdaad maar gewoon… Maar ik denk dat God dat niet… De politiek correcte wensdenken en ik in elk geval twee a drie jaar genezen. Wat mij voor deze versie wenst aan te klagen moet dat maar doen. Zonder voorwaarden zoiets als als wij erachter komen dat je ons of onze gebruikers Wat maakt pakken we je voor alles wat je hebt het zij zo. Misschien hebben zij meer te verdedigen dan dat ik mijn stil zou moeten houden.

 5. Anne Stekhoven schreef:

  Bedankt voor je reactie Annejan. Je hebt een punt dat het voor bepaalde groepen mensen heel lastig -wellicht haast onmogelijk- is een partner online te vinden. Je rugzak kan zo groot zijn dat hij het beeld voor de ander vertroebelt, terwijl je toch meer bent dan je rugzak en er ook niet om hebt gevraagd een handicap te hebben.

  In zoverre is online daten oppervlakkig omdat het uitgaat van een plaatje en een praatje waarbij vaak dat ‘plaatje’ teveel gewicht krijgt.

  Over het betaalde circuit wil ik niet uitweiden. Hoewel ik de behoefte begrijp is dit niet vergelijken met zoeken naar een vaste partner. Net zoals jij meer bent dan je rugzak is een partner meer dan alleen iemand waar je seks mee kunt hebben…

 6. Annejan Buisman schreef:

  Dat is het ook niet. Wat kan er wel? Wat rest? Niks. Vaak nog geen hoi. Je hebt je punt, je toont begrip waarvoor mijn dank. Maar de uitkomst is nul. Mijn leven lang al en waarschijnlijk tot m’n dood. En lollig doen. Fake it to make it idd. Gejat uit je andere blog. soms is t bijna geen doen maar t is t laatste taboe dus ik diesel door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *