Samen

op zoek naar een droomhuis

 

Achtenhalf jaar geleden is het al begonnen; mijn zoektocht naar een ander huis. Ik vond het hier te gehorig en had al lange tijd last van mijn bovenbuurman. Omdat ik van een uitkering leef, is alleen huren voor mij mogelijk. En dan gaat het erom hoe lang je ergens woont; meettijd heet dat. Ik dacht dat ik met mijn meettijd van 11 jaar wel kans maakte. Maar ik werd slechts eerste voor iets dat veel weg had van een kippenhok of iets in een achterbuurt. Ik stopte met zoeken en besloot nog meer jaren te sparen om kans te maken op een echt huis, in een goede buurt.

In die achtenhalf jaar heb ik met vlagen gereageerd op huizen. Dit omdat de overlast wel steeds terugkerend, maar niet altijd even erg was. Maar vooral omdat ik een groot deel van de tijd single was. Gezien mijn gezondheidsklachten zag ik erg tegen een verhuizing in mijn eentje op. De vorige keer was ik er een half jaar ziek van en ik ben er niet bepaald op vooruit gegaan, de afgelopen jaren.

in je uppie verhuizen

Ik vond het ook confronterend. Het zoeken begon toen ik een relatie had. De bedoeling was dat wij ons in dat huis zouden settelen. Helaas liep die relatie stuk en sindsdien zocht ik met vlagen naar een ander huis. De resultaten waren -keer op keer- erg teleurstellend. Ik had het gevoel dat ik vast zat hier.

De afgelopen twee jaar ben ik echter wel weer erg actief op dit gebied.  Ik meende dat het nu met 17 jaar meettijd wel zou lukken maar het viel nog steeds tegen. Door veranderde wetgeving kon ik nu alleen nog maar op de meest goedkope huizen reageren. Het aanbod was klein en de mensen met urgentie visten in dezelfde vijver. Meer dan eens zag ik iets leuks aan mijn neus voorbij gaan. Het leek op wachten op een wonder.

een wonder

Tot vorige maand een jongen met urgentie een huis weigerde, waar ik ook was wezen kijken. Door zijn ‘nee’ werd het voor mij, alsnog een ‘ja’! En nu ga ik, na 19 lange jaren, dan eindelijk verhuizen.

Het is wel een klushuis. Dat is waarschijnlijk de reden dat die jongen het toch niet zag zitten. Maar ik zie de potentie van het huis. Bovendien voldoen de locatie en ligging erg aan mijn wensen.

poging twee voor dit huis

Ik heb zo gebeden dat we juist deze woning zouden krijgen. Dit omdat ik ruim een jaar geleden ook al op dit huis heb gereageerd. Toen ging het aan mijn neus voorbij.  De advertentie werd plots geannuleerd en later hoorde ik dat het aan iemand met urgentie was gegeven. Deze meneer heeft zich het afgelopen jaar echter zo misdragen in de wijk, dat hij de woning uit werd gezet. Opnieuw leek iemand met urgentie er mee aan de haal te gaan. Maar wat ik al schreef; die vond het vast teveel werk.

Dat ik het nu alsnog krijg, maakt het extra bijzonder en wat ik al schreef: een wonder!

samen werken is gezellig en je gaat twee keer zo snel

 

Voor mij is al dat klussen te zwaar werk. Máár ik heb wel vrienden die komen helpen. Die probeer ik te verwennen met verse soep en broodjes want dit mag best een beetje beloond. Wat ben ik dankbaar dat God zulke lieve mensen op mijn pad brengt.

 

 

, 18 februari 2017. 28 reacties op Samen. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

28 reacties

 1. Tmsdijksman@gmail.com schreef:

  Veel geluk op jouw stekje Anne!

 2. Lineke schreef:

  Wat een heerlijk nieuws Anne koester je maar in het eerste wonder..

 3. Het uiterlijk kasteel schreef:

  Wat geweldig Anne, een droomkasteel waar je je dromen samen kunt realiseren. Theresa van Avila sprak eens over het innerlijke kasteel: die plek waar je je innerlijke diamant koestert. Er is ook een uiterlijk kasteel, het kasteel wat je kunt delen met je vriend en vrienden. Een stekje voor iedereen.

 4. annemarie schreef:

  Fijn hoor, Anne. Jammer dat Nathan en ik jullie niet kunnen helpen met klussen…

 5. Erna schreef:

  Wat enorm fijn voor je Anne! Super gefeliciteerd.
  Groetjes van Erna.

 6. Maree schreef:

  Gefeliciteerd! Het is duidelijk dat dit huis voor jou is bedoeld. Succes met opknappen van het huis en verhuizen!

 7. Hoe wonderlijk kan het leven gaan Anne, nu was dan toch DE tijd wat betreft verhuizen.

 8. Wat fijn Anne, gefeliciteerd en ik hoop dat jij het er heel fijn zullen hebben.

 9. Rita Klapwijk schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis!

 10. Paula schreef:

  Hoi Anne,
  Ik volg je nog maar kort, maar wat een super mooi verhaal om te lezen. Heel veel plezier en geluk in je nieuwe huis.

 11. cornelis schreef:

  Volgens een brief van de gemeente krijg ik ook binnenkort
  een huisje aangeboden door de woningbouw. Wat een rust geeft dat om je eigen plek te hebben nietwaar

 12. Miriam schreef:

  Ik ben zo blij voor jou! Ik vind dit nieuwe huisje trouwens wel een hele mooie plek.

 13. Kristine schreef:

  Ben je blij met je huisje Anne? Vind je hier de rust die je zocht? Ik hoop het heel erg voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *