Zit jij lekker in je vel?

woman-156605_640Twee warme zachte handen glijden over mijn rug en schouders. Ik word geaaid en gekneed. Hier en daar getrokken. Ik voel het leven terugkeren in een verkrampt gebied. Aan die lieve vaardige handen zit een even lieve dame vast. Ze is mijn therapeute en heet Jacqueline. We hebben eerst gepraat en nu zijn we bezig met het zogenaamde ‘lichaamswerk’. Ik ben dol op lichaamswerk, hoewel ik niet bepaald dol ben op mijn lichaam…

Maar goed, daarom ga ik ook naar Jacqueline; om weer vrienden te worden met het lijf dat zoveel pijn heeft.

Het liefst zit ik in mijn hoofd. Er wordt in mijn brein wat af-gedacht, af-gewogen en ge-analyseerd. Maar gelukkig ook; gefantaseerd.

het lichaam als huis

Mijn hoofd is een gezellige zolder. Er staan boekenkasten en een kacheltje. Ik kan daar uren zitten zonder mij te vervelen.

De rest van het huis (lichaam) vergeet ik dan. Beneden is het kil. Ik heb de kachel niet aangedaan en sta met koude voeten op deze aarde. De eerste verdieping kan ook wel een likje verf gebruiken. Er is sprake van achterstallig onderhoud. Mijn hart bevindt zich daar en schreeuwt om aandacht. Het zegt: ‘mag ik es samenwerken met die ratio van de zolder? Ik heb ook wat te vertellen hoor!’

(ongenode) gasten

Soms vergeet ik om mijn huis goed af te sluiten en kan ik zomaar ongenode gasten krijgen; huisvredebreuk! Die gasten breken in en gaan over mijn grenzen.
De andere kant kan ook; dan vergeet ik de deur te ontsluiten. Ook gewenst bezoek kan dan niet naar binnen. Sorry jongens, ik zit op slot vandaag. Kom morgen maar terug!

Door Jacqueline ontdek ik dat mijn huis -en dan met name benedenverdieping- er mag zijn. Ik ga als herboren de deur uit en denk: ik heb een leuk huis!

En jij?

, 9 november 2016. 9 reacties op Zit jij lekker in je vel?. Category: blogs. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

9 reacties

 1. Tmsdijksman@gmail.com schreef:

  Top!

 2. Anne Stekhoven schreef:

  Ik schreef dit stukje alweer een tijdje terug. Momenteel kan ik dringend een massage of iets dergelijks gebruiken want ik heb weer veel pijn. Toch maar wel alle verdiepingen blijven bewonen – een uitdaging!

 3. Ad schreef:

  Je metafoor is zo helder gevonden, hoop dat je een warm huisje houdt. Zal het mijne dicht bij je zetten zodat er wat warmte van mij naar je afstraalt 🙂

 4. Miriam schreef:

  Soms is het koud bij mij op zolder en warmpjes beneden. Soms is het warm op de eerste maar koud beneden. Soms is het koud op de eerste en warm bij mij op zolder. Hmmm… Ik verlang ernaar dat het overal, tegelijkertijd, eens warm is bij mij in huis!

 5. Aritha / Jedidja schreef:

  Is heel mooi! Ik vind fysio vooral lastig, tijdrovend en pijnlijk. Het bezorgd me altijd napijn. Maar zoals jij erover schrijft is heel verrassend.

 6. Anne Stekhoven schreef:

  Hoi Aritha, Bedankt voor je reactie. Ik beschrijf hier geen fysiotherapie maar haptotherapie. Bevalt mij beter. Wat jij beschrijft herken ik ook, al is het de ene keer erger dan de andere keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *