In het belang van zoenen

kiss-1299507_640“Hij ruikt uit zijn mond” vertrouwde een vriendin mij toe, toen we het over haar nieuwe vriend hadden. Ze trok er een passend gezicht en vervolgde: “hierdoor heb ik niet zo,n zin in zoenen”.
Ik begreep dat een ogenschijnlijk klein probleem als mondgeur voor de neus van een verliefde vrouw een afknapper kan zijn en vroeg: “heb je er al iets van gezegd?” “Ja”, zei ze “zijn overleden vrouw heeft het in het verleden ook benoemd en zijn kinderen ook, maar hij wilde het toen niet geloven.”
Ook een ontdekking” reageerde ik meelevend “komt hij er nu achter dat het wel degelijk zo is. Pijnlijk…”

De familie van de man in kwestie had dus wel gezegd dat hij uit zijn straatje stonk.

taboe

Ik vond dat al heel wat, wetend dat er over dit onderwerp ook vaak gezwegen wordt. Waarom eigenlijk? Iemand erop attenderen is toch in zijn/haar eigen belang? Maar ja, daarin denk ik erg praktisch. Ik ga er bij dit soort zaken vanuit dat het op te lossen is. En dat je zeker voor je nieuwe lief, een oplossing zoekt. Want wie wil er nu niet graag zoenen/gezoend worden?

De vriend van mijn vriendin in ieder geval wel. Hij poetste zijn tong en probeerde mondwaters, maar zonder –voldoende- resultaat.

oplossing?

Tot ik iets las over de tongschaper; een lus vormig stukje plastic waarmee je – de naam zegt het al- je tong schoon kan schrapen. Met name het achterste stukje ervan blijkt belangrijk want sommige mensen hebben een zogenaamde ‘harige’ tong. Bij hen zijn de bobbeltjes achterop de tong hoger dan gemiddeld en dit kan bovenvermeld probleem creëren.

Ik knipte het artikeltje uit en gaf het aan mijn vriendin, die het weer subtiel aan manlief gaf.

Een tijdje later hoorde ik het verheugende nieuws dat het zoenen zoveel aangenamer was geworden.

Dit gesprek ligt alweer wat jaren achter mij. Het stel van dit verhaal is namelijk ondertussen gelukkig getrouwd. Dat komt vast niet alleen door die schraper, maar zijn bijdrage mag niet onvermeld blijven. Dus bij deze!

, 25 juli 2016. 7 reacties op In het belang van zoenen. Category: relaties&liefde. Tagged: .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

7 reacties

 1. Ad schreef:

  Alvorens hartstochtelijk te zoenen,
  eerst eens subtiel ‘boenen’.

 2. Irene schreef:

  Hihi wat goed ! Aja mooie boodschap dat een oplossing niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn maar soms heel praktisch kan met een kleine ingreep als we maar durven ha ! Leuk Anne dit verhaal weer 🙂

 3. Miriam schreef:

  Haha, smakelijk onderwerp maar wel heel leuk dat je hierover schrijft! Voor een lekkere zoen heb je nu eenmaal wel twee aangenaam geurende bekkies nodig;)!

 4. Heleen schreef:

  Geweldige tip!!!

 5. Anne Stekhoven schreef:

  Bedankt voor de leuke, enthousiaste reacties.

 6. Yvonne schreef:

  Dapper om een “taboe” te doorbreken!

  • Anne Stekhoven schreef:

   Iemand moet het doen 😉 Ergens denk ik dan: wie schrijft hier nu over…enne is dit niet een raar onderwerp? Maar ja, het is een veelvoorkomend probleem. En met niks zeggen help je de ander ook niet. Daarom toch maar een blogje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *