Remedie voor de rusteloze ziel

ik in Sonsbeek‘Ga toch fietsen!’ stond op het viaduct. De grote witte letters gaven aan dat het luidkeels was opgeschreven. Ik was met de fiets en dacht: “ik doe het al”. Maar het liefst was ik even afgestapt en had ik er – klein- onder geschreven:
‘wandelen is nog beter’.

Mijn fysiotherapeut zei altijd: “wandelen is de menselijke maat.”

eindeloze haast

Hoezeer ik de auto ook waardeer vanwege praktische voordelen (in het gaan van A naar B) denk ik toch niet dat het menselijk lichaam werd geschapen om lang opgesloten te zitten in een dergelijke beperkte ruimte. Daarbij lijkt de auto ook vaak nare eigenschappen naar boven te brengen bij bepaalde Ego’s , die om voorrang dwingen in een eindeloze haast.

In een auto ga je dan ook snel. Je vliegt aan van alles voorbij. Je kan er niet bij stil staan. Dat is op dat moment ook niet bedoeling. Maar zo mis je wel veel.

Fietsen is inderdaad al beter. Voor het milieu èn voor de geest. Het gaat minder hard en je kan eens om je heen kijken. Toch is het ook op de fiets -en zeker in de stad- opletten geblazen.

de voordelen van wandelen

De voordelen van wandelen zijn groot. Je kan rustig genieten van je omgeving; een mooie tuin, spelende kinderen, een grappig ingerichte etalage. Wanneer je een bekende tegenkomt heb je de ruimte voor een praatje. Op de stoep sta je niet zo snel in de weg.

Voor de rusteloze ziel is een wandeling in de natuur toch wel het beste medicijn; Langs het strand met de wind in je haren. Of door een bos met het krakende blad onder de voeten. Een prachtig aangelegd park met waterval…

Daar kom je tot rust. Kun je stil staan bij een mooi uitzicht of bij je leven.

bidden in het bos

Voor mij is het bos de plek om tot mezelf te komen. Daar vind ik ook God terug in Zijn Schepping. Bidden gaat er zoveel makkelijker dan thuis, waar ik word afgeleid door allerhande klusjes, die -ineens- gedaan willen worden.

Voor alle mensen met veel aan het hoofd (en wie heeft dat tegenwoordig niet?) zou ik dan ook willen zeggen (in kleine letters en zacht)
“ga toch wandelen. Je zult zien, daar knap je van op.”

, 31 mei 2016. 10 reacties op Remedie voor de rusteloze ziel. Category: blogs. Tagged: , .

About Anne Stekhoven

Sommigen kennen mij als Faith, blogster op Funky Fish.

10 reacties

 1. Margriet schreef:

  Mooi, goed advies.

 2. Miriam schreef:

  Ja, wandelen is tegenwoordig ook mijn favoriet:)!

 3. Ariella schreef:

  Ik kom het meest tot rust in mijn eigen kamer 🙂
  Maar fietsen is ook leuk.

  • Anne Stekhoven schreef:

   Leuk dat je reageert Ariella. Je huis is als het goed is ook een fijne plek inderdaad. Maar ik ben echt een buitenmens. Dicht bij huis wordt het dan de tuin. Daar zat ik net nog te lezen – heerlijk!

 4. Ad schreef:

  Ja wandelen, zo uit de stad de natuur in. En als er dan ook nog water te zien is, heerlijk!

 5. Haal Adem! schreef:

  Als je een tuin hebt is er ook zoveel te zien in de tuin. Van kleine beestjes tot de lucht boven je hoofd. Mooie blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *